Home  /  Zprávy  /  Letem světem 8/2012

Letem světem 8/2012

(ne) 6. květen 2012, Michal Rosíval

Rakousko
Tirol Raiders - Prague Panthers 52:14
Tabulka: Vikings 6-0, Raiders 6-1, Giants 4-2, Dragons 2-4, Panthers 1-6 a Rangers 0-6.
Panthers si zajeli na první výlet do Innsbrucku během tří týdnů a vysoko prohráli. Raiders si velmi hlídali zatím nejlepšího receivera AFL Jana Dundáčka a Justin Walzovi často nezbývalo, než přihrávkami hledat v nouzi RB Amose Allena a celkově se hra vzduchem tentokrát moc nevedla. Opět se nedařilo obraně, letos ještě žádného soupeře neudržela pod 30 bodů a průměr inkasovaných bodů je těsně pod šesti potvrzenými touchdowny.

Německo
Kiel Baltic Hurricanes - Düsseldorf Panther 49:21
Berlin Rebels - Berlin Adler 16:17

EFL
Helsinki Wolverines - Calanda Broncos 36:52
Schwäb.Hall Unicorns - Parma Panthers 44:14
Hospitalet Pioners - La Courneuve Flash 14:27
Tyto tři zápasy zakončily boje v základních skupinách. Ve čtvrtfinále se potkají tyto dvojice: Tirol Raiders-Prague Panthers, Graz Giants-Calanda Broncos, Vienna Vikings-Schwäb.Hall Unicorns, Berlin Adler-London Blitz.

EFAF Cup
Amiens Spartiates - Basel Gladiators 34:6
Triangle Razorbacks - Milano Seamen 57:12
Valencia Firebats - Hohenems Blue Devils 104:0
Wroclaw Giants - Prague Black Hawks 0:37
Ve skupinách EFAF Cupu zbývá odehrát ještě jeden zápas, ale čtyři semifinalisté jsou už jasní, mezi poslední čtverkou jsou dva francouzské a dva dánské týmy. Střetnou se Grenoble Centaures-Triangle Razorbacks, Amiens Spartiates-Søllerød Golddiggers. Domácí výhodu určí EFAF později a dle regulí jde tak trochu o to, kdo nabídne více.
Ve výsledcích se vyjímá debakl rakouského Hohenemsu ve Španělsku. Zápas to nebyl ledasjaký - hřiště bylo celý týden v katastrofálním stavu, pro nápravu se nic nedělalo a protože se v sobotu zázrak nestal, tak se na hřišti hrát nedalo a překvapení Španělé konečně problém začali řešit - přesunutím na náhradní hřiště. Jenže na náhradní hřiště nedokázali převést ani ochranné molitany na brankové tyče (!!) a v bezprostřední blízkosti čas byly betonové zdi (v souvislosti s českou brněnskou "kauzou" je docela škoda, že se zatím nikde neobjevilo, jak moc je podle Rakušanů těsně) a tak se vedení rakouského týmu rozhodlo, že nebude riskovat zdraví svých hráčů a celý zápas odkolenoval!! Rozhodčí této frašce přihlíželi po celou dobu a výsledkem tedy bylo to, co vidíte na řádku s výsledky...
Zápas ve Wroclawi byl současně i zápasem české ligy.