Home  /  Zprávy  /  Semifinále ČJLAF 2006

Semifinále ČJLAF 2006

(st) 18. říjen 2006, Filip Hobza
Prague Lions ? Brno Alligators, sobota 21.10., 14:00, stadión Univerzity Karlovy, Bruslařská 10, Praha 10 
 
Prague Lions jsou vítězové Západní skupiny s bilancí 3-1. Dvakrát porazili Bobcats, s Panthers doma vyhráli, venku vysoko prohráli, ale do tohoto zápasu nastoupili již s jistotou prvního místa ve skupině, proto si mohli dovolit nasadit do hry náhradníky. Přesto, zejména defenzíva Lions neoplývá pevností předešlých sezon a ve třech vyhraných zápasech Lions inkasovali celkem 53 bodů, což je více než za celou loňskou sezonu včetně playoffs.
Brno Alligators se kvalifikovali druhým místem ve Východní skupině. O postupu rozhodli těsným vítězství 19-18 v Havířově a potvrdili jej druhou výhrou nad Devils v Brně. Avšak i tento zápas byl velmi vyrovnaný. Oba zápasy s vítězem skupiny, Monarchs, Brňané prohráli rozdílem tří touchdownů.
V sezóně 2005 se tyto týmy setkaly dvakrát v Praze. V základní části Lions soupeře rozmetali 74-0, druhé setkání proběhlo v poslední hrací den sezony a Lions v zápase o celkové třetí místo zvítězili 34-12. Celková historická bilance mluví jasně pro Lions, kteří vyhráli všech 6 dosavadních zápasů s celkovým skore 259-32.
Lions jsou přes ztrátu quaterbacka jasným favoritem zápasu a pro Alligators bude úspěchem, pokud udrží jednociferný rozdíl ve skore.
 
 
Bratislava Monarchs ? Prague Panthers, neděle 22.10., 14:00, fotbalový stadión, Nobelova ul., Bratislava
 
Bratislava Monarchs sice s přehledem vyhráli Východní skupinu (rozdíl skore +75), ale žádný ze zápasů nebyl opravdovým testem, kterým bude až první letošní konfrontace s týmem Západní skupiny. Vloni Monarchs na ?západní? týmy narazili třikrát. Doma jak nad Lions, tak nad Bobcats zvítězili o jeden touchdown, ale ve finále v Praze na Bobcats nestačili 8-11.
Prague Panthers do semifinále postupují s bilancí 2-2, když obě série zremizovali. V duelech s Bobcats zvítězili vždy hosté, takže ve prospěch Panthers rozhodl výše zmíněný zápas proti odpočívajícím Lions. V rozhodujícím přímém souboji o postup zvítězili v mimořádně emotivním zápase Panthers v Příbrami 20-7.
Panthers samostatnou juniorku do soutěže postavili poprvé od roku 2002 a bude to první vzájemný zápas mezi těmito soupeři.
Vzhledem k absenci těžkých zápasů Monarchs, které by naznačily sílu letošního kádru je výsledek obtížně předpovídatelný. Neopomenutelnou skutečností ale je, že juniorka Monarchs doma dosud nikdy neprohrála (12-0)