Home  /  Zprávy  /  Letem fotbalovým světem 24/2007

Letem fotbalovým světem 24/2007

(st) 31. říjen 2007, Michal Rosíval

Pozvánka na finále ČJLAF

Bratislava Monarchs (6-0) - Prague Lions (5-1)
Sobota, 13:30. Stadión UK, Bruslařská ul.
Rozhodčí: Bouzek, Jánvári, Ludvík, Melkus, Rosíval, Udvardi, Winkler
Historická vzájemná bilance: 3-2, letos 6-0 (Mon)
I po letošním vzájemném souboji v Bratislavě platí, že vždy vyhrává domácí, takže favoritem by podle tohoto pravidla měli být Lions. Opravdu jím ale jsou? Lionský problém se nyní jmenuje útok, protože v posledních dvou zápasech vyšel úplně naprázdno. Liony v semifinále proti Havířovu ale podržela obrana. Ta obrana, která z šesti letošních zápasů čtyřikrát udžela nulu a v ostatních zápasech inkasovala vždy jen jednou (pokud vám tahle čísla nesedí, tak vězte, že touchdown proti Panthers padl z returnu).
Obrana Monarchs si s tou lionskou nezadá skoro v ničem - rovněž 4x udržela čisté konto a celkem proti ní soupeři zaznamenali jen tři touchdowny. Monarchs navíc v sezóně ani jednou neprohrávali a kromě stavu 0-0 nikdy soupeře nepustili ani na remízu (to ale Lions také ne). Útok pak v posledních zápasech vypadá o něco živěji.
V semifinále lepší dojem zanechala Bratislava, ale je třeba říci, že měla slabšího soupeře. Všechny tyhle faktory tedy pro změnu mírně favorizují Monarchs. Ofenzivní smršť asi čekat nelze, rozhodnout může jeden dobrý drive nebo jedna povedená akce (viz 70yardový QB sneak ve vzájemném zápase v Bratislavě) nebo turnover v blízkosti vlastní endzóny. Možná by mohla rozhodnout i odvaha poslední na hřiště kickera a úspěšný field goal.
Tip: 0-0 po Q4