Home  /  Zprávy  /  Otevřené halové mistrovství ČR v americkém fotbale 2007

Otevřené halové mistrovství ČR v americkém fotbale 2007

(pá) 9. listopad 2007, Filip Hobza
Datum: 15.12.2007 sobota (od cca 9.00 dle rozpisu a počtu přihlášených týmů - harmonogram jednotlivých utkání zohlední vzdálenostní rozdíly u mimopražských týmů).
Místo: Sportovní hala Club hotel Průhonice
Startovné: 10.000,- Kč za jeden tým
Volných míst v turnaji: 12
Systém: bude určen na základě počtu účastníků s přihlédnutím k osvědčeným systémům z předchozích let
(Předběžně: Přihlášení účastnící budou podle minulých halových výsledků, případně podle výsledků z jiných soutěží pořádaných ČAAF nasazeni do tří výkonnostních košů, ze kterých budou vylosovány 4 skupiny po 3, ve skupinách každý s každým, po odehrání všech utkání základní skupiny bude vytvořeno pořadí na základě počtu získaných bodů (2 body výhra, 0 bodů prohra, 1 bod remíza, -2 body kontumace). Při rovnosti bodů rozhodují pro určení pořadí ve skupinách následující kritéria v uvedeném pořadí: 1. vzájemný zápas 2. rozdíl skóre ze vzájemného utkání 3. rozdíl skóre ze všech utkání ve skupině 4. los. Vítězové skupin budou nasazeni přímo do čtvrtfinále. Týmy na 2. a 3. místech se střetnou křížem s týmy ze sousední skupiny v osmifinále. Pro poražené osmifinalisty turnaj končí s umístěním na 9.-12. místě. Vítězové osmifinálových utkání se ve čtvrtfinále střetnou s nasazenými vítězi základních skupin. Pro poražené čtvrtfinalisty turnaj končí s umístěním na 5.-8. místě. Vítězové čtvrtfinálových utkání se v semifinále střetnou o postup do finále. Poražení semifinalisté se střetnou v utkání o 3. místo. Vítězové semifinálových utkání se střetnou ve finále o titul halového mistra ČR v americkém fotbale pro rok 2007. Všechna utkání play-off se hrají na jedno vítězné utkání.)
Pravidla: na základě dodatečně se množících žádostí o úpravu v diskusi nastíněných problémových částí pravidel (blitzování, délka pásma/počet downů, zastavování času...) bude týmům, které se přihlasí, na v přihlášce uvedený e-mail zaslaný návrh změn, resp. úprav stávajících pravidel, přičemž tým se k nim může nejpozději do 17.11. vyjádřit jako k celku (ANO - souhlasíme, NE - nesouhlasíme). Pokud bude pro uvedený návrh většina z do uvedeného data přihlášených týmů, vejde jejich znění v platnost, v opačném případě se bude turnaj hrát podle pravidel platných v loňském roce (viz níže).

Přihlášky zasílejte na caaf@caaf.cz - přihláška musí obsahovat název týmu, jméno, příjmení, e-mail a telefon na kontaktní osobu, barvu dresů. Přihlášky budou akceptovány v došlém pořadí a po přihlášení dvanáctého týmu budeme muset přihlášovací proces ukončit. Dále do 24.11.2007 je nezbytné uhradit minimálně zálohu startovného ve výši 5.000,- Kč na účet ČAAF 6319190237/0100 (případně v hotovosti na zasedání Parlamentu ČAAF). Připomínáme, že jde o otevřenou soutěž, což znamená, že se akce může zúčastnit libovolné uskupení hráčů, bez ohledu na členskou příslušnost a to za předpokladu splnění povinností, které z účasti vyplývají (viz níže).

Základní povinnosti jednotlivců a týmů:
-Splnění věkového limitu (dle ČLAF - 18 a více let, případně starší 17 let s potvrzením od lekáře a souhlasem zákonného zástupce)
-Zdravotní způsobilost (účast na vlastni riziko)
-Včasná úhrada zálohy a doplatku startovného!!! Startovné posílejte na účet 6319190237/0100
-Minimální počet hráčů je 14, maximální limit je 25 hráčů
-Všichni hráči musí mít kompletní předepsanou výstroj. Nezbytná je obuv se světlou podrážkou!
-Každý tým musí mít oficiální název a sadu dresu
-Dbání pokynů organizátorů
-Každý hráč může nastoupit pouze za jeden přihlášený tým
-Každý zúčastněný tým je povinen nejpozději 30 minut před započetím svého prvního utkání předat řediteli turnaje uzavřenou soupisku všech hráčů (jméno, příjmení, rodné číslo (u cizinců číslo pasu a datum narození), státní příslušnost) s minimálním počtem 14 hráčů, dodatečné změny po odevzdání soupisky nebudou akceptovány
-K jednotlivým utkáním mohou nastoupit za každý tým pouze hráči uvedení na soupisce

Rules changes for Czech Open Hall Championship:

Czech Open Hall Championship is played by NCAA Football Rules 2006 with following changes:

I. Definitions
1) Game shall be played between two teams of no more than 7 players each.
2) No blitz zone is between the line of scrimmage and offense goal line and is 5 yards in width ( 2,5 yards to each side from the point where the ball was when the snap began).
3) No two players from the same team can participate in the same down wearing identical Numbers. No other rules for Player Numbering are established.

II. Time and start of the Play
1) The total playing time in a game is 24 minutes divided into two periods. The intermission between halves can be max. 3 minutes.
2) Each team is entitled to one charged team timeout during each half.
3) Each period starts with the offense on its own 5 yard line, the same rule will apply after TD, safety and punt.
Exception: The offence starts the Extra period on the defense?s 10 yard line.
4) The NCAA tiebreaker will be used when the score in the play-off is the same after two periods.

III. Kicks
1) Kicks are not allowed.
2) The offense team may virtually kick a punt. After the virtual punt, the opposing team will start on its 5 yard line.
3) After TD, only a 2 point conversion is allowed.

IV. Linemen and Line of Scrimmage
1) Offense
a. On the snap, at least four players must be on the offensive scrimmage line.
b. Eligible receiver is a lineman closest to side line and is not next to the center.
2) Defence
a. Maximum two defense linemen, the other defense players must stand at least 0,5 yard behind the line of scrimmage. It must be obvious, who are the linemen. In cases of Doubt, there are no defensive linemen.
b. Defense linemen must stand with their shoulder next to the outside shoulders of the outside offensive linemen, except for the eligible receiver. If in Doubt, there are no defensive linemen.
c. No defense player may cross line of scrimmage within two seconds after snap.
Exceptions:
1. Defense linemen may cross line of scrimmage after snap.
2. QB leaves No blitz zone.
3. Ball leaves QB?s hands or QB fakes such action (this means: pass, hand-off, fumble etc.)
Penalty ? live ball foul. Five yards from the previous spot.

V. Blocking
Blocking below the waist is strictly prohibited.