Home  /  Zprávy  /  Letem světem 7/2010

Letem světem 7/2010

(po) 10. květen 2010, Michal Rosíval
Collectpoint Prague Panthers - St. Pölten Invaders  84:26
Danube Dragons - Tirol Raiders  33:28
Carinthian Black Lions - Salzburg Bulls  33:32
Vienna Vikings - Graz Giants  27:24
84 bodů Panthers je nejvíce v rakouské lize za posledních pět let, jak moc rekordní zápis je to celkově, to zatím těžko říct. Rozhodně ale platí, že po dvou porážkách teď Panthers dali ve dvou zápasech celkem 150 bodů. Jestli jde o zlepšené výkony a Panteři měli jen smůlu na los (pořadí zápasů) nebo jsou dobří v deklasování odevzdaných soupeřů, ale na kvalitní týmy nemají, to zjistí(me) za 14 dní, kdy nastoupí ve Vídni proti Vikings. Statistikou dne je "jedna ze tří" (čti: touchdownem skončila každá třetí útočná akce Panhers).
Dosud nohrožení Raiders padli v Korneuburgu zaslouženě. Zápas můžete shlédnout v pondělí od 19:45 na RaidersTV.
Kliku ale měli Black Lions - v první čtvrtině nechali Salzburg odskočit na 14 bodů a i když otočili, tak v závěru dotáhl Salzburg touchdownem na bod, ovšem nepotvrdil. Na to se ovšem historie neptá, takže laskavý čtenář, který si k srdci bere dobře mířené rady a v pátek si vsadil, má radost z 89% rozmnožení svého vkladu. A takové rady tady nezazněly poprvé, takže "ten kdo to čte" musí být spokojen:-)
Vikings vyhráli v ne zrovna líbivém zápase nad Giants a jak už je u Vídeňáků tradicí - za výhru tým vděčí ponejvíc obraně.
Momentální tabulka: Dragons 3-1, Raiders 3-1, Vikings 3-1, Black Lions 2-1, Giants 2-2, Panthers 2-2, Invaders 0-3, Bulls 0-4. Při troše náhody (nikoliv však z kategorie sci-fi) by se mohlo stát třeba i to, že pět týmů skončí s bilanci 4-2.
Co je potřeba říct - že do tabulky se v Rakousku započítává, stejně jako v Česku, pouze nanejvýš 35bodový rozdíl ve skóre, takže čistě z hlediska tabulky je v podstatě jedno, jestli tým vyhraje o 40 nebo o 60. A druhý podstatný element - v Rakousku je 8 týmů, ale pouze 6 kol, takže každým tým vynechá jednoho soupeře (konkrétně Panthers nebudou hrát proti Dragons), což pro tabulku může mít ten důsledek, že týmy se stejnou bilancí nebude možné seřadit podle vzájemných zápasů, ale podle skóre.
Příští týden má AFL pauzu kvůli čtvrtfinále EFL, kterého se účastní 4 rakouské týmy. Další kolo se hraje tedy za 14 dní a utkají se tyto dvojice: BUL-RAI, GIA-INV, VIK-PAN, CBL-DRA. V Rakousku sice takňák platí, že každý může porazit každého, ale prvně dva jmenované by přeci jen měly mít jasné vítěze. Při tomto předpokladu je zápas ve Vídni pro Pantery naprosto klíčový. Pokud Panthers vyhrají, tak je jejich účast v playoffs vysoce pravděpodobná, až jistá. Pokud ale prohrají, tak sice postoupit pořád můžou, ale nebudou to mít ve vlastních rukách.
.