Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2019  /  2.Liga 2019  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Hradec Králové Dragons
6 : 21
Příbram Bobcats Příbram Bobcats
Q1 Q2 Q3 Q4
DRA 0 0 6 0
BOB 0 7 0 14

Datum: 20.4.2019 v 13:00
Počasí: Jasno, 21°C
Počet diváků: 170
Rozhodčí: Stanley Hameder (R), Milan Remeš (U), Oldřich Kumhera (HL), Martin Živný (LJ), Stephan Tuinenburg (BJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 0:7 - Tomáš Vokurka, 1y run (Petr Datel kick); 2:00
3.čtvrtina
Hradec Králové Dragons TD - 6:7 - Vojtěch Pulec, 21y run; 6:28
4.čtvrtina
Příbram Bobcats TD - 6:14 - Sebastián Tesařík, 17y pass od Tomáš Vokurka (Petr Datel kick); 5:32
Příbram Bobcats TD - 6:21 - Daniel Vitiš, 13y pass od Tomáš Vokurka (Petr Datel kick); 2:59
Komentář k zápasu

Hradečtí Dragons se představili v úvodním kole 2.Ligy na domácím trávníku proti Příbrami. Vyrovnaný zápas rozhodli Bobcats až v samotném závěru, kdy dvěma touchdowny navýšili vedení na konečných 21:6 a zápas byl rozhodnut. 

Dragons hned na začátku soutěže čelili potížím. Quarterback Layton Brown se zranil v přípravném utkání s Libercem a nemohl tak zasáhnout do zápasu. Roli náhradníka na sebe vzal Vojtěch Pulec. Zkušený quarterback z Liberce, který v Dragons hraje již třetí sezónu, ukázal, že ze svého umění po roční přestávce na pozici tight end nic nezapomněl. 

V celém zápase přesto dominovaly hlavně obrany obou celků. Skóre se podařilo otevřít hostům až dvě minuty před koncem poločasu, kdy quarterback Tomáš Vokurka doběhl z krátké vzdálenosti jednoho yardu pro první body. Dragons se po poločase nechtěli smířit s vedením soupeře a v polovině třetí čtvrtiny na sebe vzal zodpovědnost Vojtěch Pulec a 21 yardovým během dotáhl skóre. Domácím se ale nepodařilo proměnit potvrzení, a tak ve vedení zůstávala Příbram. 

Na obou stranách byly časté nepřesnosti, na které nejvíce doplácel hradecký útok. Povedené akce do hloubky soupeřovy obrany se po penaltách vracely zpět. Naopak Příbram dokázala vždy efektivně využít zaváhání soupeře a trestala. Na konci čtvrté čtvrtiny nejprve Sebastián Tesařík a o několik minut později Daniel Vitiš zachytili přesné přihrávky z rukou Tomáše Vokurky a po dvou touchdownech bylo rozhodnuto. 

Vyrovnané utkání přesto slibuje napínavý zápas v odvětě. Oba týmy proti sobě nastoupí na konci června a uzavřou tím své působení v základní části druhé ligy.

Autor článku: Lukáš Machala