Home  /  Zápasy  /  Jiné soutěže  /  ME 2021, tackle muži  /  ME - Skupina A  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Srbsko
16 : 0
Česko Česko
Zápasová soupiska není dosud připravena k zobrazení.
Zápasová soupiska není dosud připravena k zobrazení.
Datum: 27.10.2019 v 11:30
Komentář k zápasu

Ke svému druhému zápasu v rámci Mistrovství Evropy odcestovala česká reprezentace amerického fotbalu do Srbska. Český výběr se opět trápil především v útoku a podlehl 0:16.

Průběh zápasu kopíroval scénář z úvodního klání českého výběru proti Francií. Dobře hrající obrana a trápící se útok.

Na postu quarterbacka začal v útoku opět Pavel Mráz, ale byl brzo vystřídán Tomášem Fortelným. Do konce prvního poločasu se na hřiště dostal i třetí quarterback národního týmu, Kamil Roba. Ani jeden z quarterbacků ale nedokázali efektivně posouvat míč vpřed a útok tak soupeřovu endzónu neohrozil.

Většinu času z prvního poločasu strávila na hřišti česká obrana. Ta navázala na solidní výkon proti Francií. Hned dvakrát se zmocnila míče, když nejprve Filip Ondrášek zaznamenal interception a před koncem poločasu ulovil fumble Daniel Plánka.

Jenže český útok nedokázal turnovery soupeře potrestat, a tak skórovali domácí. Po touchdownu z prvního poločasu se prosadil i srbský kicker a skóre v půlce zápasu bylo 10:0.

Ve druhém poločase začal na míči český útok. Ten vedený quarterbackem Kamilem Robou předvedl zlepšený výkon, když se ve třetí čtvrtině dokázal více posouvat po hřišti. K zisku bodů ale bylo stále velmi daleko a útok se do redzóny nepodíval.

Česká obrana již ve druhém poločase soupeři body nedovolila, přesto se skóre zápasu navýšilo ve prospěch domácích. V závěru zápasu si srbský obránce počíhal na přihrávku Tomáše Fortelného, který se vrátil na hřiště, a doběhl si pro pick six. Srbsko tak zvítězilo nad Českem 16:0.

Obrana českého týmu předvedla i ve druhém zápase výkon, se kterým bylo možné pomýšlet na vítězství. Bohužel český útok si ve dvou zápasech připsal pouze tři body, a proto úvodní fázi Mistrovství Evropy končíme s bilancí 0-2. Soupeři českého týmu pro druhou fázi Mistrovství Evropy budou známi až po skončení všech zápasů ve skupinách.

Statistiky zápasu

Statistiky Srbsko-Česko