Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2021  /  2.Liga 2021  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Šumperk Dietos
6 : 19
Mladá Boleslav Greenraiders Mladá Boleslav Greenraiders
Q1 Q2 Q3 Q4
DTS 0 0 0 6
GRD 7 0 6 6

Datum: 4.9.2021 v 15:00
Počasí: Jasno, 22°C
Počet diváků: 200
Rozhodčí: Stephan Tuinenburg (R), Kamil Kroulík (U), Pavel Voráček (HL), Lucie Klásková (LJ), Petr Márai (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Mladá Boleslav Greenraiders TD - 0:7 - Filip Jelínek II, 4y run (Filip Jelínek II kick); 1:05
3.čtvrtina
Mladá Boleslav Greenraiders TD - 0:13 - Jakub Kováč, 40y pass od Vojtěch Dula (kick neúspěšný); 9:41
4.čtvrtina
Šumperk Dietos TD - 6:13 - Jaroslav Dus, 25y pass od Jan Kolařík (2pt run neúspěšný); 1:09
Mladá Boleslav Greenraiders TD - 6:19 - Jakub Kováč, 13y pass od Vojtěch Dula (kick neúspěšný); 0:12
Komentář k zápasu

Na šumperském Tyršově stadionu se podávalo lahodné fotbalové menu v podobě napínavého utkání, které vyhrál ten produktivnější. Oba týmy předvedly povedené akce, ale také několik chyb v podobě interceptionů, ale trápení útoku Dietos pokračuje a na body se v letošní sezóně nadře. Na druhou stranu je potřeba zmínit, že oproti utkání s Třincem byl jeho postup po hřišti kontinuální a nebýt několika zásadních nedorazů, zvláště pak v podobě čtyř neúspěšných návštěv před endzónou Boleslavi, tak mohlo být veselo na druhé straně.

Greenraiders notně nažhaveni a povzbuzeni výhrou proti Trutnovu ukázali i v tomto utkání, že útok jim problém nedělá a s těžkými situacemi si umí poradit. Obrana mladoboleslavských měla v prvním poločase problémy s rychlonohým Křenkem, který byl nevytěžovanějším hráčem útoku domácích. Ovšem i přes zlepšenou hru šumperského útoku to byla Mladá Boleslav, která šla do vedení díky čtyř yardovému běhu Filipa Jelínka, který si touchdown také potvrdil kopem. Dietos ukázali, že se Sharks to pro ně v útoku bylo těžké, ale proti Greenraiders se jim v útočných snaženích dařilo o mnoho lépe, když si pomáhali, jak běhy, tak úspěšně kompletovanými přihrávkami. Když už některý z týmů v útoku vyrobil interception jako například Boleslav v endzóně Šumperka, tak zase naopak obrana hostí dokázala vybojovat míč podobným způsobem či případně přidala ještě navrch získaný fumble.

Výraznými postavami svých útoků byly po celý zápas na straně domácích Kupka, Vrážel, Šmíd či již zmiňovaný Křenek, ovšem tomu jakoby během druhé půle zvlhnul běžecký prach a obrana Greenraiders jej k výraznějšímu zisku nepustila. Tahouny zeleno-bílých pak byli liberecká posila Pulec, a duo běžců Jelínek a Novák. Celé utkání byla přetahovaná o každý yard, ale přeci jen o něco jistějším dojmem působila družina hrajícího trenéra Gavury mladšího. Druhá čtvrtina byla bodově nulová, a tak se odcházelo do kabin za stavu 7:0 pro Greenraiders, kteří druhý poločas začínali na míči, ale když už si dokázali šumperští vydobýt míč zpět, tak se opět nedokázali bodově prosadit. Dietos jakkoliv rezignovali na možnost případně skórovat kopem z pole a v situacích blízko endzóně soupeře pokračovali ve snažení dosáhnout touchdownu. Naopak Boleslav udeřila podruhé a po 40yardové přihrávce se z druhého šestibodové zásilky radoval Kováč. Malou útěchou mohl být pro Dietos zblokovaný extrapoint.

Šumperk až velmi pozdě začal dohánět následné manko a domácí fanoušci si z tribun mohli zakřičet radostí nad touchdownem 69 vteřin před koncem, když první druholigové body zaznamenal pro Dietos wide receiver Jaroslav Dus. Následná dvoubodová konverze byla neúspěšná a šumperští přistoupili při výkopu k zahrání onside kicku, ovšem míč do svého držení nezískali a na balón se tak opět postavili hosté z Mladé Boleslavi. Ti se ještě i díky nedisciplinovanosti domácích dostali do blízkosti endzóny a předloženou nabídku využili náramně, když skóroval podruhé v utkání Kováč, který tak dal definitivní razítko na vítězství Greenraiders. Ti tak vyrovnali historickou bilanci střetnutí s Dietos na 1-1 a oplatili hostitelům porážku z ročníku 2019. Odveta se tedy mladoboleslavským vydařila na jedničku, kdežto Šumperk se bude snažit napravit si reputaci již příští víkend proti Táboru a bude usilovat o premiérové vítězství. 

Autor článku: Milan Kolařík