Home  /  Zápasy  /  Tackle Muži  /  Soutěž mužů 2016  /  ČLAF 2016  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Trnava Bulldogs
27 : 28
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
BUL 0 14 0 13
LIO 6 8 7 7
Statistiky

Datum: 30.4.2016 v 14:00
Počasí: Jasno, 17°C
Počet diváků: 150
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Jan Klimeš (U), Radim Kroulík (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Adam Dvořáček (BJ), Tomáš Frehar (SJ), Peter Martinček (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 0:6 - Erik Wall, 4y pass od Matthew Silva (kick neúspěšný); 8:42
2.čtvrtina
Trnava Bulldogs TD - 7:6 - Ivan Klementovič, 62y run (Michal Lőrincz kick); 6:48
Prague Lions TD - 7:14 - Erik Wall, 4y pass od Matthew Silva (Alexey Ulyanin 2pt pass od Matthew Silva); 2:20
Trnava Bulldogs TD - 14:14 - JaVontae Hence, 70y pass od Tyrell West (Michal Lőrincz kick); 0:38
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 14:21 - Marek Suchý, 27y pass od Matthew Silva (Ondřej Šisl kick); 10:14
4.čtvrtina
Prague Lions TD - 14:28 - Marek Suchý, 23y pass od Matthew Silva (Ondřej Šisl kick); 10:43
Trnava Bulldogs TD - 21:28 - Tyrell West, 5y run (Michal Lőrincz kick); 7:24
Trnava Bulldogs TD - 27:28 - JaVontae Hence, 57y pass od Tyrell West (kick neúspěšný); 4:20
Komentář k zápasu

V pátém hracím týdnu přivítali trnavští Bulldogs zatím neporažené Prague Lions. Domácí chtěli napravit prohru z minulého týdne na půdě druhého pražského týmu, Prague Black Panthers. Hosté měli v plánu nepřerušit vítěznou šňůru a zůstat neporažení v této sezóně. Oba týmy disponují výbornou útočnou hrou, takže se očekávala slušná porce bodů. Krásné slunečné počasí jen nahravalo quarterbackům, aby předvedli své schopnosti.

Jako první se mohli radovat hosté, kteří dokázali potrestat hrubou chybu Bulldogs. Po zalehnutém fumblu získali Lions výhodnou pozici, ze které si připsali svůj první touchdown. Potvrdit ale nedokázali. Bulldogs ze začátku působili bezradně a útok se nedokázal prosadit. Lions se dostali opět do redzóny, kde Silva hodil interception. Odpověď domácích přišla jako blesk z čistého nebe. Postaral se o ni running back Ivan Klementovič, který 62 yardovým runem vnesl více klidu na domácí hráče. Po úspěšném potvrzení se misky vah naklonily mírně na domácí stranu. Ale jen na chvíli. Do konce poločasu zbývalo přibližně dvě a půl minuty, kdy se po přesné přihrávce Silvy dokázal prosadit Erik Wall. Hosté se pokusili potvrdit za dva body, aby dohnali ztrátu z úvodního skórování. Silva našel Ulyanina a skóre bylo 7:14 pro Lions. Když už se zdálo, že se do přestávky nic nestane, utekl JaVontae Hence po passu od Westa všem obráncům, po čemž si připsal 60 yardový touchdown. Po úspěšném potvrzení bylo skóre v poločasu nerozhodné 14:14.

Obraz hry se v druhé půli příliš nezměnil. Oba celky si shodně připsaly dva touchdowny. Hned v úvodu třetí čtvrtiny se prosadil Marek Suchý, který dokázal zachytit pass Silvy a vrátil tak Lions vedení. Téměř ve stejný čas, ale již ve čtvrté čtvrtině se spolupráce Silvy se Suchým opakovala. Dvanáctka Lions si připsala svůj druhý touchdown zápasu. Skóre bylo v té chvíli 14:28 a zdálo se, že si Lions jdou v poklidu k dalšímu vítězství. Domácím se podařilo odpovědět touchdownem Westa, který naznačil předávku míče na running backa, čímž se mu podařilo zaskočit obranu hostů a pohodlně si doběhl pro 5 yardový touchdown. Do konce zápasu stále zbývalo sedm a půl minuty, Bulldogs tak stále měli spoustu času na vyrovnání. Obraně domácích se podařilo následující drive Lions rychle zastavit, čímž dali svému útoku šanci na vyrovnání zápasu. Remíza visela ve vzduchu, protože se opět dokázal prosadit Hence, tentokrát 57 yardovým touchdownem. Domácímu kickerovi Michalovi Lörinczovi stačilo proměnit extra point a na výsledkové tabuli by bylo nerozhodné skóre. Kop se podařilo Lions zblokovat, čímž si udrželi těsné vedení 27:28. Do konce zápasu zbývalo ještě přes čtyři minuty, i proto se Bulldogs rozhodli nezkusit onside kick. Sázka na obranu Bulldogs tentokrát nevyšla, protože pražský tým ukázal výborný time management a útok domácí již další příležitost nedostal.

Autor článku: Branislav Karel

Fotografie ze zápasu