Home  /  Zápasy  /  Muži  /  Soutěž mužů 2018  /  Bitters liga 2018  /  Zápasy a pořadí
Všechny soutěže

Detail zápasu

Prague Black Panthers
50 : 0
Brno Alligators Brno Alligators
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 14 28 8 0
ALL 0 0 0 0
Statistiky

Datum: 20.5.2018 v 15:00
Počasí: Jasno, 22°C
Počet diváků: 211
Rozhodčí: Václav Kriesman (R), Stephan Tuinenburg (U), Jiří Hovorka (HL), Tomáš Benedikt (LJ), Jan Pěnička (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 8:0 - William Young, 37y run (Petr Novák 2pt run); 7:27
Prague Black Panthers TD - 14:0 - William Young, 26y run; 4:36
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 21:0 - Jan Štiegler, 5y run (Marek Hruboň kick); 11:32
Prague Black Panthers TD - 28:0 - Jan Štiegler, 8y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 9:22
Prague Black Panthers TD - 35:0 - Jan Dundáček, 8y run (Marek Hruboň kick); 6:23
Prague Black Panthers TD - 42:0 - Jakub Woleský, 29y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 1:43
3.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 50:0 - Jakub Woleský, 9y pass od Jan Dundáček (Petr Novák 2pt run); 1:20
Komentář k zápasu

Na stadionu v Uhelných skladech byl k vidění odvetný zápas mezi Prague Black Panthers a Brnem Alligators. Odveta se Brnu příliš nevydařila a z Prahy si odvezli prohru 0:50. Black Panthers tak už druhý zápas za sebou udrželi nulu a stále nenalezli soupeře, který by je v Bitters lize alespoň trochu potrápil.

Úvodní los vyhráli domácí a zvolili příjem. Úvodní kickoff přinesl zajímavou akci. Domácím po úspěšném zachycení nevyšlo předání míče a stal se z toho zachycený fumble pro Alligators. Hosté tak rozehrávali přibližně 20 yardů od endzóny PBP a měli možnost jako první otevřít skóre. Obrana PBP byla ovšem neoblomná a útok Alligators do své endzóny nepustila. Alligators se pokusili alespoň o field goal, ale míč byl zblokován, a tak si nepřipsali ze slibné pozice ani 3 body.

K míči se dostal útok PBP a ten se s jistotou posouval po hřišti a svou cestu zakončil až v endzóně Alligators. Po úspěšném běhu PBP otevřeli skóre. Oproti jiným zápasům se pražský tým rozhodl potvrzovat za dva body a potvrzení bylo úspěšné.

Útoku Alligators se na hřišti příliš nedařilo a místo dopředu se posouvali dozadu, a to díky svým vlastním faulům. Nezbylo jim nic jiného než odkopávat a odevzdat tak míč opět útoku PBP. Ten byl úspěšnější a po dlouhém passu na Jakuba Woleského se rychle posunul k endzóně Alligators. Pro další body si Black Panthers doběhli skvělým během Williama Younga, který přestože byl faulován, doběhl do cíle. PBP se opět rozhodli potvrdit za 2 body, ale tentokrát jim potvrzení nevyšlo.

Útoku Alligators se v této fázi hry nedařilo prolomit obranu PBP. Pokud se jim povedl zaznamenat nějaký pohyb vpřed byli vzápětí obranou PBP zatlačeni dozadu. První čtvrtina tak ze strany Aligators přinesla jen zajímavý úvod, jinak byla v režii PBP.

Druhá čtvrtina taktéž patřila Black Panthers, přestože se brněnští velmi snažili ukořistit nějaké body. Obrana PBP byla oříšek i pro jiné soupeře a bohužel ani Alligators nenašli způsob jak přes ní projít. Útok Alligators se tak na hřišti příliš dlouho neohřál. Ani obrana Alligators to neměla jednoduché. Runningbackové PBP byli jak úhoři a brněnským obráncům se vysmekávali z rukou a bylo velmi obtížné je zastavit. Zajímavý moment této čtvrtiny přinesl odkop míče ze strany Alligators. Punter s míčem nejdříve zaklekl a pak ho odkopl. To rozhodčím neuniklo a domácí tak rozehrávali velmi blízko endzóny. Tuto chybu útok Black Panthers velmi rychle potrestal a připsal si další body. PBP se tuto čtvrtinu činili a odcházeli do šaten se značným náskokem 42:0.

Druhá polovina zápasu byla díky volně běžícímu času velmi svižná. Na začátku třetí čtvrtiny se lehce nedařilo útoku PBP kompletovat passy, ale i přesto pomalu postupovali vpřed a ještě navýšili svůj náskok. Díky pomalému postupu útoku tato čtvrtina uběhla velmi rychle bez zajímavější akce.

Do čtvrté čtvrtiny pustili PBP své náhradní hráče. Ani proti nim nebyli Alligators úspěšnější a pokud se jim podařilo posunout se vpřed byli při další akci zatlačeni zpět. Zajímavý moment této čtvrtiny byl, když se Alligators podařilo při skládání hráče PBP vyrazit míč a ukořistit ho tak pro sebe. Ke smůle Alligators jim míč příliš dlouho nevydržel a Black Panthers si ho velmi rychle vzali zpět. Alligators nevyšla rozehrávka a tentokrát si připsali zalehnutý fumble PBP. Pražskému týmu se už nepodařilo zvýšit náskok a zápas tedy skončil se skóre 50:0.

Autorka článku: Nikola Šindelková

 
Fotografie ze zápasu