Home  /  Zprávy  /  Letem světem 12/2010

Letem světem 12/2010

(pá) 4. červen 2010, Michal Rosíval
Minulý víkend
 
Rakousko
Hrála se pouze druhá liga, první měla reprezentační přestávku. Hohenems prohrál s Hallem a v Division I skončí poslední, pátý. Tento týden se ruší další zápas - Burgenland Gladiators stále nezaplatili dluhy, takže stále nemohou hrát a jejich zápas bude kontumován. V základní části tak zbývá odehrát jediný zápas, který nezmění nic na složení dvojic pro playoffs. Ty zní LA Titans-Hall Red Lions a Traun Steelsharks-Burgenland Gladiators. Zajímavé je, že pokud Gladiators nezaplatí (těžko...), tak bude mít Traun v semifinále volno, zatímco vítězní Titans budou semifinále muset hrát.
K neplatičům, resp. kontumovaným výsledkům nutno připomenout, že v Česku na tohle řády pamatují a tým, který v sezóně má dvě kontumace, do playoffs postoupit nesmí. Vedle docela nepochopitelného pravidla o určení pořadí v případě remízy je to druhá věc, kde by se Rakušáci mohli od Čechů učit. Ironií je, že spoustou věcí se ČAAF inspirovala právě v Rakousku:-)
 
Německo
V Německu se už podruhé odkládalo kvůli počasí, nehráli ve Weinheimu. V Kielu prohráli Berlin Rebels a v Braunscheigu prohrál Essen, takže po 19 odehraných zápasech je mezi 12 účastníky jediný neporažený (mistrovští Berlin Adler) a jediný nezvítězivší (Weinheim Longhorns).
 
Polsko
Polákům se objevil problém, který museli vyřešit. Tým Zachodniopomorska Husaria minulý zápas neodehrál kvůli nedostatečnému počtu hráčů a když se jim to mělo stát podruhé, tak ze soutěže odstoupili/byli vyloučeni a jejich dosud odehrané zápasy byly anulovány (pokud by náhodou někdo netušil, co slovo anulovány znamená, tak vězte, že na zápasy Husarie se nahlížil tak, jak by se nikdy neodehrály a liga byla od počátku s osmi týmy:-)
Hrály ale oba týmy z Wrocławi a oba samozřejmě vyhrály. Díky anulovanému výsledku se do čela o čtyři body dostali Crew před "české" Devils. Ostatní týmy jsou pěkně na hromádce s bilancemi 2-2 až 1-4 (všechny tedy aspoň jednou vyhrály).
 
 
Tento víkend
 
Rakousko
V Division I se odehraje ten zmíněný poslední zápas, ale podstatný zápas se odehraje ve St. Pöltenu, kde domácí Invaders přivítají Carianthians Black Lions. Je to celkem podivuhodný zápas, protože Black Lions sice bojují o postup do playoffs AFL, ale vůbec jim na výsledku tohoto zápasu nezáleží a ať už vyhrají nebo prohrají, tak jejich šance nevzrostou ani neklesnou. Black Lions jsou docela hodně týmem jednoho muže jménem DJ Hernandez. A tenhle "dýžej" má problémy se zraněním, což ve spojitosti s tím, že Lions nemusí vyhrát by v jednom vyvolalo myšlenku, že k zápasu nenastoupí a bude se soustředit na další zápas(y). Proč tolik řečí o nějakém Američanovi? Je to totiž podstatné pro Prague Panthers. Black Lions sice nemusí vyhrát kvůli sobě, ale jejich výhru nezbytně nutně potřebují Panthers. Paradoxní je, že Panthers potřebují, aby Lions vyhráli a potom je sami mohli porazit a tím je v přímém souboji vyřadit.
Tak či onak, hraje se v sobotu od 16:00 a jestli si Panteři chtějí udělat ještě jeden nebo dva výlety do Rakous, tak by měli držet packy...
St. Pölten Invaders - Carinthian Black Lions
 
Eurobowl a EFAF Cup
Oba poháry mají na programu semifinále. V tom lepším se představí pantherší přemožitelé Berlin Adler v Innsbrucku. O zápase se asi dá prohlásit, že jde o předčasné finále, protože se setkávají aspoň papírově nejlepší týmy ze dvou nejlepších evropských soutěží a je zajímavý i s ohledem na blížící se Mistrovství Evropy, které otevře právě soubor Německa s Rakouskem. Zápas začíná v neděli v 14:00 a asi určitě bude k vidění na raiderstv.at.
Druhé semifinále začne o hodinu později ve Vídni, kde Vikings přivítají Giants.  Když spolu hráli před měsícem tamtéž v AFL, tak Vikings díky obraně (jak jinak) vyhráli 27:23.
Semis se hrají i v EFAF Cupu a k zápasu Calrstadu se váže takový vtip nebo jakto nazvat. I tento zápas bude k vidění online na internetu. "Vtip" je v tom, že to bude pay-per-view za 99 korun (těch švédských), takže se dá říc, že je to hozená rukavice pro skutečné hard core fanoušky fotbalu:-))
Tirol Raiders - Berlin Adler
Vienna Vikings - Graz Giants
Calanda Broncos - Parma Panthers
Carlstad Crusaders - London Blitz