Home  /  Zprávy  /  Letem světem 15/2010

Letem světem 15/2010

(po) 21. červen 2010, Michal Rosíval
Rakousko
Lower Austria Titans - Hohenems Blue Devils  35:0
Traun Steelsharks - Hall Red Lions  35:5
Semifinále Division I. Titans postoupili bez boje - Blue Devils totiž oznámili, že k zápasu nenastoupí. V pětičlenné druhé rakouské lize tak byl jeden tým vyloučen a jeden nedohrál sezónu... 
 
Německo
Dresden Monarchs - Berlin Rebels  11:9
Stuttgart Scorpions - Munich Cowboys  35:19
Braunschweig Lions - Berlin Adler  7:38
Marburg Mercenaries - Schwäbisch H.Unicorns  43:33
Severní skupinu vedou Adler (4-1) před Essenem a Kielem (3-1), jižní Unicorns (5-2) před Marburgem (4-1).
 
Maďarsko
Nyíregyháza Tigers - Újpest Bulldogs  61:0 
Eger Heroes - Debrecen Gladiators  30:16
Neporažení: Budapest Cowboys (3-0) a Budapest Wolves (1-0).
 
Polsko
Poznań Kozły - Kraków Tigers  28:8 
Wrocław Devils - Wrocław The Crew  31:24
Pomorze Seahawks - Zagłębie Steelers  19:0
Ve Wrocławi se hrálo o vítězství v základní části. Devils mají kolo před koncem jasné první místo, Crew budou hrát o druhé místo se Seahawks.
 
Slovensko
Trnava Bulldogs - Zvolen Patriots  12:28
Dohrávka dříve odloženého zápasu, který zakončil první polovinu soutěže. Tabulka: Zvolen 2-0, Nitra Knights 1-1, Trnava 0-2
 
 
Česko - může se stát, že v semifinále vyhraje host?
Mají Alligators a Black Hawks šanci na venkovní výhru? Jak často se stává, že dojde v semifinále k výhře hůře postaveného týmu po základní části? Je zřejmé, že pohled míří hlavně na nedělní zápas v Bratislavě, protože výhra Brna na Panthers by byl skutečný sportovní zázrak.
Historie (od 1998) ČLAF zná na nejvyšší úrovni 23 semfinálových zápasů, hosté vyhráli pětkrát. To je možná až překvapivě vysoké číslo, všech šest výher má ale své velké ale... První dvě venkovní výhry měli na svědomí Lions - vyhráli v letech 1998 a 1999, ale tehdy byla liga rozdělena na západní a východní skupinu, přičemž v semifinále se hrálo křížem. Kdyby se hrála jedna skupina, tak by Lions hráli doma, protože svého semifinálového soupeře v základní části v obou letech porazili.
V roce 2001 u toho byli opět Lions, tentokrát jako tým, který doma podlehl Alligators. V základní části oba týmy skončily s bilancí 1-3, přičemž se vzájemně porazily a Lions ve vzájemných zápasech dopadli lépe. Na třetí místo je ale odsunuly zápasy s Panthers. Rok 2002 a kauza Dobříš a opět domácí prohra Lions. Prohráli s Panthers poté, co si v základní části svůj vzájemný dvojzápas rozdělili 1-1 (obě výhry byly o sedm bodů).
Poslední exemplář se vyskytl v roce 2006 a opět u toho byla hvězdička. Monarchs doma porazili Panthers, ale zápas v Praze se nekonal, protože Bratislava k němu nepřicestovala, takže byl kontumován. (I) díky tomu se tedy semifinále hrálo v Praze, kde Monarchs vyhráli (a nastartovali tím současnou vítěznou Shrumovsko-Srholskou sérii Panthers).
Sumasumárum, pokud Black Hawks vyhrají v Bratislavě, tak budou prvním týmem, který vyhraje semifinále, ačkoliv byl  základní části horší, než jeho semifinálový soupeř.