Home  /  Zprávy  /  Hráčem roku je Jan Dundáček

Hráčem roku je Jan Dundáček

(so) 20. listopad 2010, Michal Rosíval
Z desítky nominovanách kandidátů se s přibývajícími hlasy velmi rychle vyprofilovala dvojice Jan Dundáček - Daniel Krejbich (18 z 22 hlasujících uvedlo na první místo jedno z nich) a nakonec se hlasující přiklonili 24letému receiverovi Panthers.
 
Právo hlasovat bylo nabídnuto třiceti lidem z prostředí fotbalu. Vybráni byli hlavně z řad trenérů klubů ČAAF, osob zastávajících funkce ve volených orgánech ČAAF a obecně osob sledujících fotbalové dění. Osloveni nebyli zástupci z týmů nehrajících ČLAF A a rovněž ti, kteří nereagovali na žádost k vytvoření nominací. Hlasující tak nakonec vytvořila následující třicítka (abecedně seřazená): Václav Bubník, David Dobiáš, Ľudovít Gálka, Zach Harrod, Jan Hlavatý, Filip Hobza, Radek Hovorka, Radek Janhuba, Lukáš Jukl, Jan Klimeš, Martin Kocián, Petr Košťál, Jakub Králík, David Krejbich, Zbyšek Lavička, Daniel Leško, Vladimír Ludvík, Peter Matlovič, Radek Miklovič, David Mynář, Jan Raspopčev, Michal Rosíval, Kamil Rusín, Jakub Skácel, Jan Šesták, Jan Štaidl, Vlastminil Tománek, Jakub Valta, Roman Winkler a Zbyněk Zelinka.
Sedm hlasujících svoji volbu ve stanovené lhůtě neposlalo, hlas jednoho hlasujícího byl neplatný (dal hlas nenominovanému a navíc zahraničnímu hráči) a jeho hlas byl vyřazen. K rozhodnutí tak bylo použito 22 hlasů.
 
Konečné pořadí nominovaných (hlasující přidělovali body pěti hráčů, vždy 5, 4, 3, 2, resp. 1 bod)
Jan Dundáček 94 (uvedlo jej všech 22 hlasujících, 10x byl uveden na prvním místě)
Daniel Krejbich 79 (21 - 8)
Ladislav Jenšík 44 bodů (16 - 2)
Jiří Urban 36 bodů (14 - 1)
Stanislav Jantoš 30 bodů (12 - 0)
Jan Šimánek 17 bodů (10 - 1)
Ondřej Víšek 16 bodů (8 - 0)
Jan Šesták 8 bodů (4 - 0)
Adam Synáček 6 body (3 - 0)
Miloš Hildebrand 0 bodů
 
Vítěz byl tedy určen nejen počtem bodů, ale i počtem hlasů. To ostatně platí i pro pořadí celé desítky (ačkoliv to je víceméně nepodstatné, protože cílem ankety bylo najít jednoho hráče roku, ne dělat nějaké pořadí a výsledkem ankety je jeden Hráč roku a 999 zbývajících) a i to vypovídá o vypovídací schopnosti ankety a kvalitě vybraných hlasujících.
Žádní dva hlasující nevyjádřili zcela stejný názor, šest hlasujících správně "tiplo" nejlepší pětici, jeden hlasující dokonce přesné pořadí na prvních pěti místech a další měl jednu "chybu".  V případě potřeby tak budou v budoucích letech dotázáni pouze oni:-)