Home  /  Zprávy  /  Beat Base!

Beat Base!

(pá) 17. prosinec 2010, Michal Rosíval
Nakonec o věcné i finanční ceny bojuje 33 tipujících. Věcné ceny mohou být těm nejlepším předány přímo na turnaji, finanční by byly poslané až k ježíšku. Pokud nebude přítomni přímo v hale, můžete průběh turnaje sledovat zde a jásat online.
 
Ze 40 přiležitostí k tipování nakonec ani jednoho tipéru (a ani jedinou tipérku, která se zapojila) nezaujaly jen dvě příležitosti: zjevně nejnečitelnější duel turnaje, ve kterém uzavřou základní skupinu Zvolen a Znojmo a navzdory plamenným projevu ve fóru se do uzávěrky nenašel ani jeden odvážlivec, který by si vsadil na to, že pořadí ve skupině A bude i celkovým pořadím a tudíž poslední tým skupiny A bude nespravedlivě vyřazen, protože půjde o čtvrtý nejlepší tým turnaje, který do semifinále nepostoupí jen vinou hracího systému.
Naopak v poměru 8:1 jsou tipující přesvědčeni, že alespoň v jedné skupině se stane dílčí překvapení, tedy že se tři týmy porazí spolu navzájem, ačkoliv se něco obdobného stalo jen jednou (!) během osmi ročníků (v roce 2006 si Stallions vyšlápli na Budapest Wolves). Minimálně tedy podle tohoto vzoru se zdá, že turnaj by mohl být zamotaný a mohlo by tu a tam dojít k překvapení.
 
Favoriti jednotlivých skupin?
A: Panthers - velká důvěra i na celkové vítězství, ale paradoxně ne na výhru nad Oldboys
B: Kdokoliv, ale Brno je obrovský outsider
C: Pardubice - přičemž je zajímavé, že jeden tipující nevěří v první místo ve skupině, ale hned čtyři tipovali prohru se Zvolenem
 
Celkem se tipovalo takto (informaci o tipech nesou poslední dva sloupce; předposlední je počet tipů na "jedničku", zcela vpravo je kolikrát se tipovala "dvojka"):
 
 
Pravidla tipovací soutěže
Na výběr máte 40 možností, co tipovat (viz níže), přičemž k dispozici máte bank s 1000 penězi a je na vás, jak rozložíte své riziko. Podmínka je, že vklad na jednotlivé sázky musí být 50 nebo 100 nebo 200 peněz. Sázky za 200 peněz mohou být maximálně dvě, sázky za 100 peněz musí být alespoň čtyři. Znamená to tedy, že minimum sázek (pokud vyčerpáte celý svůj rozpočet) je 8 (dvě sázky za 200 a 6 sázek za 100), maximum potom 16 (čtyři sázky za 100 a 12 za 50). Každou událost lze využít jen jednou (nelze například opakovaně sázet na výhru Panthers nad Oldboys), ale je přípustné kout své železo (lze sázet na Panthers ve všech zápasech i na celkové vítězství atd.).
Nejlepší tipující budou odměněni drobnými dárky s logem ESPN America. Plus finanční prémie - ti tipující, kteří minimálně zdvojnásobí svůj bank (tzn. dostanou se alespoň na 2000 peněz), tak svoji čistou výhru dostanou vyplacenou v korunách ze soukromých peněz organizátora soutěže. V případě, že by takových tipujících bylo více, tak se finanční prémie bude týkat jen tří nejúspěšnějších. (Pozn.: v případě "podivuhodných výsledků a zvratů" si organizátor vyhrazuje právo od prémie upustit:-)
 
Pozn. k událostem s handicapy: aby byl úspěšný tip "Panthers (-8.5)", tak Panthers musí vyhrát alespoň o 9 bodů. V případě, že jakkoliv vyhrají Patriots nebo Panthers vyhrají o 1 až 8 bodů, tak bude úspěšný tip "Patriots (+8.5)"
Pozn. ke všem událostem týkajících se zápasů ve skupinách: v případě, že zápas skončí po 2x10 minutách nerozhodně, tak se sázky na vítěze zápasu ruší a sázky na vítěze s handicapem se vyhodnotí tak, že úspěšným tipem je tip na outsidera a to bez ohledu na výsledek prodloužení
Pozn. ke všem událostem týkajících se zápasů v playoffs: veškeré tipy jsou včetně prodloužení
Pozn. k událostem 19 a 20: nejde o konečné pořadí turnaje, ale o bilanci týmů ve skupinách. Platí, že druhé místo je lepší než třetí místo (bez ohledu na body a skóre). V případě, že oba týmy skončí ve své skupině na stejném místě, tak se porovnají podle získaných bodů, resp. lepšího skóre (nejprve rozdíl, potom vyšší počet skórovaných bodů)
Pozn. k události 24: Pokud všechny tři skupiny dopadnou tak, že vítěz skupiny porazí všechny tři soupeře, že poslední tým ve skupině prohraje všechny tři zápasy a druhý porazí třetího, tak je úspěšným tipem "Ne". Pokud v alespoň jedné skupině dojde k opaku, tak je úspěšným tipem "Ano"
Pozn. k události 33: Tip "Ano" znamená, že vítěz skupiny A bude současně i vítěz celého turnaje, že druhý ve skupině A bude poraženým finalistou a třetí ve skupině A bude vítězem zápasu o třetí místo
Pozn. k události 36: nemusí jít jen o výhry ku nule
Pozn. k událostem 37-39: rozumí se první místo ve skupině
 
Ve všech sporných případech se ctí zásada logiky a v případě sporu rozhodne zadavatel soutěže.