Home  /  Zprávy  /  EFAF Coaches Clinic

EFAF Coaches Clinic

(út) 25. leden 2011, Filip Hobza
První školení pro trenéry v roce 2011 se uskutečnilo o víkendu 22.-23.ledna v Praze v Synot Tip Aréně. Tato klinika, pod vedením EFAF trenérů Vincenta Miravala z Francie a Giorgia Longhiho z Itálie, navazovala na školení prvního stupně, které proběhlo přesně před rokem. Účelem této navazující části bylo ponořit se hlouběji a detailněji do trenérské práce a také představit další systémy možného hraní útoku,obrany a special teamů.
Kliniky se zúčastnilo celkem 36 trenérů z 11 různých klubů (mezi účastníky byli i dva trenéři z klubů, které nejsou členy ČAAF) a trenéři zastupovali všechny u nás provozované kategorie - seniory, junory i kadety.
Podle ohlasů všech přítomných klinika splnila svůj účel a všichni trenéři se rozjeli do svých domovských klubů obohaceni o velké množství nových vědomostí a dovedností.
Díky i tomuto školení splnilo 26 trenérů podmínky pro absolvování kurzu získání trenerské licence skupiny C. Tento kurz proběhne o víkendech 19.-20.února a 5.-6.března a tak se již na jaře můžeme těšit na první kvalifikované trenéry.