Home  /  Zprávy  /  Letem světem 15/2012

Letem světem 15/2012

(po) 25. červen 2012, Michal Rosíval

Rakousko
Graz Giants - Danube Dragons 30:36
Mödling Rangers - Prague Panthers 34:59
Tirol Raiders - Vienna Vikings 12:14
Panthers sice na předměstí Vídně porazili Rangers, ale vzhledem k výsledku z Grazu se stejně do semifinále opět nepodívají. Za Panthers nenastoupil RB Amos Allen, což byla špatná zpráva pro Panthers jako tým, ale dobrá pro receivery. Podruhé v deseti letošních zápasech AFL totiž Panthers měli více passů než runů. Justin Walz dokázal zkompletovat sice jen 9 z 18 passů, nicméně z těch pěti chycených skončilo pět touchdownem a průměr na jeden catch byl přes třicet yardů. Nicméně neméně prostupná byla jako obvykle i obrana Panthers a výsledkem bylo mírně dovočejší skóre. Panthers letos žádného soupeře nedokázali udržet pod třiceti body a pro útok Rangers byly zápasy proti Panthers skutečnou motivací do příští sezóny, protože zatímco v ostatních osmi zápasech Rangers skórovali jen 13 bodů, tak ve dvou zápasech s Panthers bodů nasbírali 64, což více než cokoliv jiného ukazuje, kde byl letošní pantherský problém.
Nicméně i s touto bilancí by Panthers do semifinále mohli postoupit, kdyby... Kdyby Dragons prohráli v Grazu, což se ale nestalo. Giants sice hráli naplno (dokonce tak naplno, že hvězda Giants Ponce de Leon byla vyloučena), ale nestačilo to.
V Innsbrucku se hrálo o první místo v přímém souboji, vítěz bral vše. Ačkoliv Raiders nastoupili bez zraněného prvního quarterbacka (na QB byl running back Grein!), tak nebyl výsledek tak jednoznačný, jak se možná čekalo.
Semifinálové dvojice každopádně jsou Vikings-Dragons a Raiders-Giants. Semifinále se hraje za tři týdny a pokud to před měsícem vypadlo na jasný souboj Raiders-Vikings, tak nyní to až tak jasně nevypadá. Finále se každopádně hraje v Innsbrucku 28.července.

Německo
Dresden Monarchs - Berlin Rebels 28:27
Munich Cowboys - Schwäb.Hall Unicorns 21:59
Franken Knights - Saarland Hurricanes 42:29
Braunschweig FFC - Hamburg Blue Devils 38:36
Berlin Adler - Kiel Baltic Hurricanes 21:42
Marburg Mercenaries - Wiesbaden Phantoms 6:0
Hlavní německou zprávou týdne bylo, že došlo k vypovězení smlouvy mezi AFVD a provozovatelem stadionu v Magdeburgu, kde se mělo konat finále neměcké ligy. Dějiště finále je tedy momentálně neznámé.
V lize už zůstal jediný neporažený tým, protože v souboji dosud neporažených vyhrál Kiel v Berlíně. Drážďany srovnaly bilanci výher a porážek na 3-3 a Ladislav Jenšík měl nejvíce sólo tacklů v zápase (šest).


CEI
Györ Sharks - Budapest Cowboys 17:21
V podstatě zápas o třetí místo, byť šlo ještě o základní část. Tabulka je nyní po odehrání všech šesti zápasů kompletní, Tigers 3-0, Monarchs 2-1, Cowboys 1-2, Sharks 0-3. Na finále do Nyíregyházy tedy jedou Monarchs.