Home  /  Zprávy  /  Letem světem 6/2011

Letem světem 6/2011

(po) 11. duben 2011, Michal Rosíval
EFL
Hospitalet Pioners - Parma Panthers 20:33
Zápas jediné tříčlenné skupiny, kde se bojuje o postup do čtvrtfinále, kam už postoupili Amiens Spartiates a Danube Dragons. Parma zaznamenala ve Španělsku povinné vítězství, o postupujícím se rozhodne za 14 dní v souboji s cizineckou legií hájící barvy švýcarských Calanda Broncos.
Čtvrtý postupující bude určen také za čtvrtnáct dní; v zápase Kiel Baltic Hurricanes - Carlstad Crusaders
 
EFAF Cup
Thonon Black Panthers - Prague Black Hawks  13:16
Black Hawks svůj první evropský zápas v jejich mladé historii nezačali ideálně a z úvodního kickoffu hned dostali touchdown. Nakonec ale o neproměněný extra point a safety vyhráli. Oba týmy měly problémy zakončovat své drivy a poslední drive Thononu skončil 27 yardů od goalline. Místo potencionálně srovnávacího fieldgoalu ale Francouzi hráli a hodili interception.
Výhrou jsou Black Hawks více než jednou nohou v semifinále. Ke stvrzení postupu musí za 14 dní porazit doma Milano Rhinos. V případě těsné prohry musí doufat ve velkou pomoc v posledním zápase skupiny.
London Blitz - Amsterdam Crusaders  68:6
Třetím týmem ve skupině je Valencia.
Sollerod Gold Diggers - Saint-Ouen Cougars  40:16
Tady Coventry Jets.
Hohenems Blue Devils - Kragujevac Wild Boars  7:51 
Švýcarskou ligu hrající tým z rakouské strany hranice proti Srbům tvořili jen dvoučlennou "skupinu" a bylo to v podstatě čtvrtfinále EFAF Cupu, protože vítěz postoupil do semifinále.
 
Rakousko
Danube Dragons - Carinthians Black Lions  42:6
Graz Giants - Vienna Vikings  21:14
Dragons konečně zahájili sezónu, ve které obhajují titul. Podle očekávání bez problémů. Ne tak úplně očekávaný je výsledek z Grazu. Vikings minule rozdrtili Panthers, ale teď prohráli s Giants. V jinak ocela vyrovnaném zápase rozhodl výkon QBho Vikings Grosse, který po výborném výkonu v Praze tentokrát hodil 4 interceptiony.
Prague Panthers - Tirol Raiders  7:38
Třetí těžký zápas Panthers v sezóně a třetí propadák offense. Proti Vikings to bylo 134 passing yardů a 87 rushing yardů, s Dragons byl tento poměr 77:124 a teď s Innsbruckem 104:81. Za tři zápasy má tak nová ofenzíva quarterbacka Ryana McManuse a headcoache Steva Cashe průměr 105 passing yardů na zápas. Před sezónou ambice v EFL i AFL, nyní vypadnutí z EFL a celkově rozpaky. V rakouské lize pořád Panthers šanci teoreticky mají, výhry nad Giants nebo Dragons nní vypadají nedostižně vysoko. Tím spíše, když již začíná česká liga. Panthers se zatím mohli plně soustředit na těžší zápasy, nově již nějak své síly rozdělit budou muset. A oba zbývající zápasy (domácí zápas se Salzburgem výsledek sezóny neovlivní) budou hrát venku a jako dvojzápasy.
Proti Raiders jen dva z dvanácti drivů Panthers posunuly míč o 15 nebo více yardů, sedm drivů bylo tři-a-ven (nebo i méně). Pozitiva ze zápasů? Jistě, jsou nemalá, je to celá defense, která hraje dobře. Ale ani výborná defense nemá šanci, pokud soupeře začíná bránit většinou na vlastní polovině. Přinejmenším ne proti týmu jako Raiders.
Záznam "as live" bude v pondělí v 19:45 vysílat raiders.tv.
Prozatímní tabulka AFL: Raiders 3-0, Dragons 1-0, Vikings 2-1, Giants 1-1, Panthers 1-2, Bulls 0-1, Black Lions 0-3
 
Německo
Stuttgart Scorpions - Wiesbaden Phantoms  17:17
Kiel Baltic Hurricanes - Berlin Adler  48:41   
Jak vidno, pravidlo o prodloužení se stále v německých pravidlech neobjevilo... A v opakování loňského finále se opět radoval Kiel.
 
Polsko
Krakow Tigers - Wroclaw Crew  8:54
Wroclaw Devils - Bialystok Lowlanders  60:0
Gdynia Seahawks - Silesia Miners  34:23
Warsaw Eagles - Poznan Kozly  42:7
Bielawa Owls - Zaglebie Steelers  21:0
Krakow Tigers - Warsaw Eagles  28:55
Bialystok Lowlanders - Zaglebie Steelers  0:7
Wroclaw Crew - Bielawa Owls  35:0
Silesia Miners - Wroclaw Devils  6:31
Poznan Kozly - Gdynia Seahawks  26:28
Prvních pět výsledků je z minulého týdne. Průměrná návstěva na zápas minulého kola byla krásných 1000 diváků.
Miners v přípravě porazili Brno, v polské lize jsou zatím bez výhry. Neporažené po dvou kolech zůstávají oba týmy z Wroclawi, Eagles a Seahawks.
 
Slovensko
Po týdnech klidu Slováci odtajnili podobu jejich letošní sezóny. Na jaře se bude hrát liga 7s fotbalu, které se účastní Bratislava, Nitra, Smolenice, Topoľčany, Trnava, Zvolen a Žilina. Na podzim se potom bude hrát 11s verze. Té se budou účastnit stejné kluby (asi ne všech sedm) a stejní hráči. V 7s se hraje každý s každým, ale zápasy se hrají v rámci 4 hrací dní vždy na jednom místě. Nejlepší čtyři týmy tabulky potom na finálovém turnaji (vedle zápasu o páté místo) odehrají krátké playoffs.