Home  /  Zprávy  /  Beat Base! (ČLAF) - Pravidla

Beat Base! (ČLAF) - Pravidla

(út) 12. duben 2011, Michal Rosíval
Pravidla tipovací soutěže
Celá soutěž bude probíhat od 16.dubna (tzn. prvního dne ČLAF A) do 10.července (tzn. semifinále ČLAF A) a celkem tedy půjde o 12 víkendů (některé dva víkendy mohou být spojené). Každý víkend bude nabídnuto 4-6 událostí k tipování, celkem tedy okolo 60 událostí. Událostmi budou určitě všechny zápasy ČLAF a doplněny budou zápasy evropskými, počty bodů, případně hráčskými nebo jinými statistikami.
Princip soutěže bude stejný jako v případě tipování Halového mistrovství nebo NFL Playoffs. Každý víkend budou mít účastníci k dispozici 500 bodů, které mohou použít k tipování událostí. Body ale nemusí vyčerpat úplně, případně netipovat o daném víkendu vůbec. Vklady musí být 50, 100, 150 nebo 200 bodů a v rámci každého víkendu je potřeba tipovat alespoň 2 události - není tedy možné tipovat pouze na jednu událost.
Do soutěže se lze zapojit kdykoliv, přičemž za "promeškané" víkendy se započítává 500 bodů. Ten, kdo během celé soutěže nic nevyhraje, ale ani nic prohraje, tak bude mít na konci 6000 bodů bez ohledu na to, kolik bude mít tipů. Ovšem čím více tipů, tím větší šance odchýlit se od této hranice průměrnosti. Samozřejmě oběma směry...
 
Tipování 
Události na každý víkend budou zveřejněny v průběhu středy. Tipovat půjde (nebude-li určeno jinak) vždy do soboty 9:00. Tipovat se bude přes tipy@caaf.cz. Z emailu musí být zcela zřejmé, kdo tipuje (je-li tipující účastníkem programu Víc než jen fotbal, tak připojte datum narození - stačí jen jednou) a na co tipuje. Ideálně toho docílíte zkopírováním "nabídkové tabulky" a připojením tipu a vkladu, lze ale postupovat i zpusobem "událost 1, tip 2, vklad 100" apod.
Je ale plně na vás, aby bylo zřejmé, na co tipujete. Současně si musíte pohlídat pravidla, tzn. celkový vklad, jednotlivé vklady, musíte poslat aspoň dva tipy. Nevyhovující tipy budou vráceny zpět a pro nápravu platí stejná lhůta jako pro přijetí tipů. Vyhovující tipy budou potvrzeny.
A hlavní pravidlo - předmět emailu MUSÍ být ve formátu Tipy-Jméno Příjmení (čili například vítěz tipovací soutěže k NFL musí použít předmět zprávy Tipy-Jakub Harašta). Nedodržíte-li toto pravidlo, tak vaše tipy neprojdou emailovým filtrem!
 
Etapy
Kromě celosezónní soutěže budou postupně probíhat i tři čtyřtýdenní etapy. Princip etap je shodný, pouze budou kratší. A pro etapy platí stejné tipy jako pro hlavní soutěž. Není možné posílat tipy odděleně do etapy a do hlavní soutěže.
 
Ceny
Ceny zůstanou zatím neodhaleny, ostatně primárně půjde hlavně o zábavu... Oceněni budou vítězové jednotlivých etap i celkový vítěz (včetně medailistů). Ve všech "kategoriích" budou dvě kategorie cen. Výherce získá cenu podle toho, jestli bude účastníkem programu Víc než jen fotbal, přičemž je zřejmé, že členů se budou týkat ty lepší ceny. Ze spekulativních důvodů bude platit, že nárok na lepší cenu bude možný jen v případě, že výherce bude účastníkem programu alespoň 5 víkendů před uzavřením soutěže nebo 3 víkendy před uzavřením etapy.
Cena pro vítěze etapy:
-vítěz bude členem programu Víc než jen fotbal: 2x VIP vstupenka na finále ČLAF (včetně parkování a rautu) nebo 1x "superVIP" vstupenka. Tato vstupenka bude kromě klasické VIP vstupenky zahrnovat i oprávnění k takřka volnému pohybu po areálu. Výherce se tedy bude smět volně pohybovat i například v okolí hrací plochy (jakoby šlo o fotografa), v zázemí apod.
-v ostatních případech: 2x vstupenka na finále ČLAF
 
Pořadí
Bude určeno podle dosažených bodů. Podmínkou zařazení do pořadí etapy nebo soutěže jsou minimálně 4 tipy v případě etapy a 10 tipů v případě soutěže. V případě rovnosti bodů je dalším kritériem vyšší počet tipovaných událostí, dále vyšší počet tipů za 200 bodů, za 150 a za 100 bodů. Případně lepší dosažený výsledek v poslední událostí etapy nebo soutěže, v předposlední atd.
Pokud nějakou událost nebude z jakéhokoliv důvodu možné vyhodnotit, tak se účastníkům započte jejich vklad na událost (nic nezískají ani nic neztratí).
 
Příklad
V kole posílate dva tipy. První tip je za 100 bodů (kurz 1.7) a je úspěšný. Druhý tip je za 200 bodů (kurz 2.1) a je neúspěšný. Váš výsledek a zisk bodů z kola bude 170 (za první tip) plus 0 (za druhý tip) plus 200 (jako nevyčerpaná částka z celkového rozpočtu 500 na kolo), celkem tedy 370. 370 bodů se vám tedy započte do vaší bilance. Mimochodem, tento výsledek lze interpretovat i tak, že jste 130 bodů prohráli.
V případě, že by oba tipy byly úspěsné, tak zisk bodů z kola bude 790 (170+420+200); naopak, kdyby oba byly neúspěšné, tak jen 200 (0+0+200).
 
Nejasnosti a spory
Definitivní slovo po vyslechnutí názorů a protinázorů ohledně možných sporů má vždy ČAAF.
 
Jak by mohla vypadat nabídka
# Popis události Tip 1 - Tip 2 K.1 K.2
1 Monarchs v základní části do 3.místa? Ano - Ne 2.20 1.85
2 Alligators v základní části do 3.místa? Ano - Ne 20.00 1.05
3 Steelers v základní části do 3.místa? Ano - Ne 3.40 1.42
4 Lions v základní části do 3.místa? Ano - Ne 5.00 1.25
5 Monarchs v základní části do 4.místa? Ano - Ne 1.30 4.30
6 Alligators v základní části do 4.místa? Ano - Ne 6.00 1.20
7 Steelers v základní části do 4.místa? Ano - Ne 1.80 2.25
8 Lions v základní části do 4.místa? Ano - Ne 1.95 2.05