Home  /  Zprávy  /  Letem světem 9/2011

Letem světem 9/2011

(po) 2. květen 2011, Michal Rosíval
Kvalifikace na ME juniorů
Dánsko - Finsko  20:14
Jisté místo již měli domácí Španělé, dále poslední finalisté Německo a Švédsko a již dříve postoupivší Francie a Rakousko.
 
Rakousko
Carinthian Black Lions - Graz Giants  0:42
Za Giants si pěkných pět passing touchdownů (z 15 kompletních passů) zapsal Chris Gunn.
Tirol Raiders - Danube Dragons  28:0
Odveta za loňské finále se Raiders povedla. Dragons letos nevystoupili z vlastního stínu a opět podali výkon s otazníky. Total offense Dragons byla 233, z toho passing pouze 58 a více než polovinu všech yardů tvořily runy quarterbacka Russella. Jestli se RB Kliman nedá dohromady, tak to s Dragons letos dobře nevypadá. Za Raiders měl tři touchdowny Florian Grein.
Prague Panthers - Salzburg Bulls  79:0
Děti, tohle bylo tenkrát v 2011, to jsem dal v jednom zápase rakouské ligy, tehdy asi nejlepší soutěži v Evropě šest touchdownů. Tak takhle nějak může ode dneška Stanislav Tománek vzpomínat na zápas Panthers proti Bulls. 126 yardů po zemi (4 touchdowny), 125 vzduchem (2 touchdowny). Že byl Salzburg úplně marný, a je jedno, že nedorazilo několik starterů, na to se časem zapomene. Dominance Panthers byla ale opravdu brutální. 20:0 to bylo po dvou a půl minutách, Bulls měli jeden first down a těžko uvěřitelných 28 yardů total offense (z toho 2 passing). A tohle všechno ne proti starterům, ale spíše proti týmu, který nastupuje v české lize.
Srholec nebo Cash, Panthers jsou Panthers. Vloni dali doma 84 bodů St.Poltenu, letos tedy za vlastním rakouským rekordem zaostali o pět bodů. Z 41 útočných akcí bylo 28 runů a 13 passů. Snad tedy zas a znova pilované runy konečně podaří prorazit a v posledním zápase základní části AFL se jimi porazí Graz.
Tabulka: Raiders 4-1 (vsBUL), Vikings 4-1 (vsDRA), Giants 4-1 (vsPAN), Dragons 2-2 (vsBUL, @VIK), Panthers 2-3, Black Lions 1-4, Bulls 0-4.
V závorkách jsou zbývající zápasy. Panthers mají jisté páté místo, které jim zajišťuje účast v Austrian Cupu (soupeřem bude lepší z dvojice Black Lions a Bulls), což by měl být předzápas finále AFL hraný ve vídeňském Prateru. Čistě teoreticky mohou být stále čtvrtí, ale k tomu vede fantasmagorická cesta přes výhru v Grazu a hlavně prohru Dragons doma se Salzburgem (a potom Vikings). Takže se v podstatě jistě opakuji loňský scénář - na silné týmy Panthers nemají a současně drtí týmy horší a jejich páté místo je neotřesitelné z obou stran.
O pořadí v AFL při stejné bilanci rozhodují vzájemné zápasy pokud jde o rovnost mezi dvěmi týmy, ale pokud k remíze dojde mezi trojicí týmů, tak rozhoduje celkové skóre (i v Rakousku platí pravidlo o maximálně 35 bodech rozdílu) a ke vzájemným zápasům se nepřihlíží vůbec. Raiders tak o první místo při předpokládané vysoké výhře nad Bulls můžou přijít jedině při kombinací výsledků, kdy Giants doma prohrají s Panthers a Vikings porazí doma Dragons.
 
Německo
Dresden Monarchs - Kiel Baltic Hurricanes  21:28
Munich Cowboys - Stuttgart Scorpions  3:27
Saarland Hurricanes - Wiesbaden Phantoms  10:7
Plattling Black Hawks - Schwäb.Hall Unicorns  13:45
Mönchengladbach Mavs - Berlin Adler  0:16
 
Polsko
Wrocław Devils - Zagłębie Steelers  84:0
Białystok Lowlanders - Wrocław The Crew  0:74
Gdynia Seahawks - Warsaw Eagles  13:30
Kraków Tigers - Poznań Kozły  20:18
Bielawa Owls - Silesia Miners  21:20
84 bodů rozdílu j nový polský rekord. Jedním touchdownem se podílel i Adam Synáček. Stále platí, že v čele jsou neporažené oba týmy z Wroclavi a Eagles z Varšavy.
 
Itálie
Jen tak pro zajímavost. Milano Rhinos, kteří minulý týden v Praze porazili Black Hawks a de facto je tím vyřadili z EFAF Cupu o víkendu prohráli v IFL v Anconě po pěkném výsledku 42:62. Ancona Dolphins mají vůbec zajímavé výsledky - z pěti letošních zápasů byl čtyřikrát součet bodů v zápase 102 bodů (plusminus pět bodů). Pro srovnání - v celé historii (včetně období před rokem 1998) české ligy byly jenom 4 zápasy, kde by součet bodů byl přes sto a všechno to byly blowouty, kdy favorit vyhrál ku nule.