Home  /  Zprávy  /  Další program národního týmu

Další program národního týmu

(st) 4. květen 2011, Filip Hobza
Seniorský národní  tým se v letošním roce zúčastní turnaje čtyř národů, který se na konci července bude konat v italském městě Luino v provincii Varese. Účast na tomto turnaji je důležitou součástí přípravy týmu na ME 2013, protože ve zkrácené podobě simuluje formát evropského turnaje, a  tak si hráči i trenéři budou moci vyzkoušet „na nečisto“, co všechno bude potřeba zvládnout při turnaji ME 2013.

Turnaje se kromě našeho týmu účastní reprezentace domácí Itálie, dále Slovinska a čtvrtým účastníkem je Team USA složený z bývalých univerzitních hráčů. Systém turnaje předpokládá dva semifinálové zápasy a o dva dny později zápasy o umístění.

Český tým se k přípravě na tento turnaj sejde okamžitě po skončení české ligy v neděli 17.července a absolvuje třídenní soustředění. Ve středu 20. července se reprezentační výběr přemístí do italského Luina a ve čtvrtek sehraje své první utkání. Semifinálové dvojice jsou ČR – Team USA a Itálie – Slovinsko. V sobotu 23.července jsou na programu zápasy o umístění, kdy se spolu utkají vítězové semifinálových zápasů o celkové vítězství v turnaji a poražení sehrají zápas o třetí místo.

Do Itálie odcestuje tým 45 hráčů, kteří budou nominováni do konce měsíce května. Pro tento turnaj budou nominováni hráči ze širšího kádru reprezentace, převážně ti, kteří se zúčastnili přípravných kempů před sezónou. Všichni nominovaní budou osobně kontaktováni a nominace bude po té zveřejněna.