Home  /  Zprávy  /  Ostrava Steelers vyhráli Rednecks Bowl 2011

Ostrava Steelers vyhráli Rednecks Bowl 2011

(pá) 9. září 2011, Michal Rosíval
 
Za poslední nepražskou výhrou jsou Brno Alligators, kteří před necelými osmi lety vyhráli Halové mistrovství. Protipražskou vzpouru tehdy podpořili i Pilsen (tehdy ještě) Tornadoes.
Letos to s pražskou účastí bylo v pořádku, co se základních skupin týče. Ty totiž vyhráli Panthers (ve skupině Ostravu porazili 12:0) a Oldboys. Celkově základní skupiny skončily dle očekávání, Prague Mustangs a Béčko na soupeře nestačili, ačkoliv se hrálo systémem, který mají zažitý.
Ani čtvrtfinále žádné překvapení nepřineslo, pouze výhra Brna nad Pardubicemi, v opakování loňského čtvrtfinále, ukázala na větší sílu skupiny A. Zbývající tři účastníci semifinále byli ale stejní jako vloni a protože Alligators poté prohráli s Panthers a v zápase o třetí místo i s Oldboys, tak na medailových místech zůstala stejná trojice týmů.
A z nich byla nejsilnější Ostrava. S Ostrava s nevyhlášeným MVP turnaje Adamem Synáčkem, toho času hráčem Wroclaw Devils, který ukázal, jaké nové kousky se v polské lize naučil. V semifinále Steelers porazili Oldboys. Možná je to počasím, možná vzdáleností od Prahy (která má zjevně vliv na účast hráčů a bez quarterbacka se hraje obtížně), Oldboys ale na Rednecku nejsou tak silní jako na Halovém mistrovství. Ve finále Ostrava Panthery dá se říct smetla, výsledek 19:0 odpovídá poměru sil ve finále.
Steelers působili nejkoncentrovaněji, zjevně pro ně turnaj znamenal více než pro ostatní týmy a zaslouženě vyhráli. Za tři měsíce se uvidí, jak uspějí v hale, kde jen jednou skončili třetí (přesněji řečeno Havířov) a kde jistě Praha bude chtít vrátit úder.
 

Výsledky základních skupin:

 

Výsledky play-off: