Home  /  Zprávy  /  Letem světem 26/2011

Letem světem 26/2011

(ne) 18. prosinec 2011, Michal Rosíval
Rakousko
Rakouská veřejnoprávní televize ORF na svém sportovním kanálu (čili obdoba našeho ČT4) uvede v roce 2012 šest přímých přenosů z AFL. Prague Panthers se ale na obrazovkách nepředstaví, stejně tak nováček AFC (Modling) Rangers. Tedy pokud se neprobojují do Austrian Bowlu. V základní části budou na programu zápasy následující:
9.4. Raiders-Dragons (Tivoli)
22.4. Vikings-Raiders (Hohe Warte) 
28.4. Raiders-Giants (Tivoli)
20.5. Vikings-Dragons (Generali Arena)
2.6. Giants-Vikings (UPC Arena)
Vysílat se tedy bude z obvyklých domácích stadionů Raiders a Vikings, stejně jako vloni si Giants jeden domácí zápas přesunou na hlavní stadion v Grazu a Vikings si zahrají na třetím největším stadionu ve Vídni, kde kopanou hraje Austria Wien.
 
CEI
CEI, čili Central-Eastern European Interlegue. Svým způsobem totéž, co CEFL (dříve SELAF), kromě odlišných týmů jsou hlavní rozdíly dva - hlavní slovo v organizaci mají Maďaři a soutěž je větší kamarád s EFAF. Letos se účastnili týmy z Maďarska, Srbska a jeden z Rakouska. Příští rok rakouský tým odpadl, nezúčastní se ani oslovené týmy z Chorvatska, Slovinska a Česka (laskavý čtenář nechť spekuluje, jaké týmy byly osloveny), ale ke 3 maďarským a 2-3 srbským (zcela správně se tedy zpráva týká Rakouska-Uherska a severního Srbska) týmům by měl přibýt zástupce Slovenska. Ačkoliv ani náznak této informace nikde v klubových médiích ani nefiguruje a současně se klub informuje na podmínky hraní ČLAF, tak to vypadá, že Bratislava Monarchs českou ligu hrát nebude a místo toho zvolí CEI, tedy velmi podobný formát, který si Slováci vyzkoušeli v roce 2009 a po roce jej opustili. Pokud by složení účastníků zůstalo až na rakouský tým stejné jako vloni, resp. letos, tak by jejich soupeři byli Gyor, Budapest Cowboys, Pančevo, Klek a Beograd Blue Dragons.
Pro českou soutěž by to znamenalo, že v divizi A budou jen dva týmy, které oba budou nasazeny do semifinále a zbývající týmy by hrály o zbývající dvě místa. Playoffs by tak mělo jen čtyři účastníky a tedy dvě kola.
 
Německo
A ještě jedno doplnění k původnímu článku - českou ligu příští rok opustí po Ondřeji Chvojkovi, který z Ostravy odchází do Wroclaw Giants, i Josef Fuksa. Fuksa se po roce v Black Hawks vrací do Německa, tentokrát do týmu Dresden Monarchs, se kterými byl v kontaktu už před přestupem do Black Hawks. Monarchs budou čtvrtým týmem během pěti let, za které bude "Velkej tvrdej Marvin" hrát.