Home  /  Zprávy  /  Šlágrem víkendu je duel neporažených Lions a Bulldogs

Šlágrem víkendu je duel neporažených Lions a Bulldogs

(čt) 2. květen 2013, Michal Rosíval
ČLAF A, Praha Hostivař, sobota 4.5., 13:00

Prague Lions

vs

Trnava Bulldogs

Nezpochybnitelný zápas víkendu, souboj neporažených. Lions dvakrát porazili Black Panthers. Ti do ani jednoho zápasu nenasadili svých asi 10 nejlepších hráčů, ale rozhodně se nedá říct, že by proti Lions hráli třetí náhradníci (které ani ostatně PBP už nemají). Výhry to tedy cenné byly, Garrett Meador nebyl tropem, ale pořád nějaké pořádné měřítko chybí.
Bulldogs jsou na vítězné vlně a řekněme si na rovinu, pokud by v Praze vyhráli, tak by se o mistrovi ČR nemuselo rozhodovat v Czech Bowlu, ale už v semifinále. Trnava se navíc po zisku krokodýlí kůže rozhodla znovu posílit a to o celkem těžký kalibr - přímo z AFL přišel DE Paul Sarantos (dříve v kádru Michiganu).

 

ČLAF A, Praha Hostivař, sobota 4.5., 16:30

Prague Lions B

vs

Pardubice Stallions

Druhý tým, béčko, JV, jak chcete, prostě rezerva Lions. Nejde o B tým v pravém slova smyslu, kádry A a B nejsou pevně oddělené a v druhém zápase rezervy nastoupí hlavně ti, kteří se na zápas s Trnavou budou spíše dívat. Rozhodnutí o tom, koho nasadit, je čistě na trenérech Lions. Lions B nemohou postoupit do playoffs v podstatě by neměli být ani součástí tabulky, protože jde o z jejich pohledu řízený přátelák.
Ten se ale naopak bude započítávat Stallions, byť těm už jde z pohledu umístění vlastně o jediné - porazit ideálně Brno i Ostravu a fandit Trnavě. Stallions měli vloni velmi blízko k senzačnímu vítězství nad "plnotučným" týmem Lions, ale nakonec se největší výhra v dějinách pardubického klubu nekonala. Stoyardový průměr se bude snažit udržet Petr Plaček, na nadprůměrný výkon z Příbrami by chtěl navázat i Jan Kakos. Před výzvou udržet průměr jednoho puštěného touchdownu bude stát obrana.

 

ČLAF A, Brno Cacovice, neděle 5.5., 14:00

Brno Alligators

vs

Ostrava Steelers

Nebýt zápasu LIO-BUL, šlo by o hvězdu víkendu, takhle pouze nedělní primát. Alligators v Trnavě nezahráli zle, yardů získali víceméně stejně jako domácí, ale slabší special týmy, turnovery, jeden domácí touchdown netouchdown a v součtu z toho byla až krutá prohra o čtyři touchdowny. V Ostravě Alligators proti Steelers zahráli 9 passových a 43 runových akcí a jestli to půjde, tak to s chutí zopakují asi i doma. Jen je otázka, který RB tentokrát dostane přednost.
Steelers pro postup asi musí vyhrát a stáhnout náskok Brna. Jako motivace posloužil výlet do Příbrami skvěle, Michal Kielor zbořil se svými 285 rushing yardy všechny rekordy, touchdowny získali Steelers vzduchem a na vyrovnanou hru budou chtít vsadit i proti Gators. Podobně jako Brno v Trnavě, měli Steelers trochu smůly doma s Brnem a k vyrovnanému skóre chyběla zvládnutá situace 1&G v závěru třetí čtvrtiny.

 

ČLAF B, Liberec Dubový Vrch, sobota 4.5., 15:00

Liberec Titans

vs

Karlovy Vary Warriors

Titans si v soboji na dálku o co nejlepší nasazení do playoffs nemohou dovolit žádnou ztrátu. Naopak pro Warriors by výhra byla velmi cenným příspěvkem v boji o postup.

 

ČLAF B, Trutnov, sobota 4.5., 14:00

Trutnov Rangers

vs

Prague Mustangs

Rangers dvakrát zahráli dobře, v Liberci prohráli přijatelně, doma s Ústím velmi těsně. Ale i přijatelné prohry jsou jen prohry a ve sloupci výher má Trutnov pořád nulu. Tu tam mají ale i Mustangs a pokud by v Trutnově prohráli, tak nejen že by asi na playoffs mohli zapomenout, ale byli by i horký kandidát na zklamání sezóny. Ani výhra je ale nemusí zachránit, protože z týmů na třetích místech postoupí jenom dva.

 

ČLAF B, Přerov Viktorka, neděle 5.5., 14:00

Přerov Mammoths

vs

Znojmo Knights

Největší výhra a největší návštěva, to byl zápas Mammoths s Pitbulls. Ve druhém zápase bude potřeba obojí potvrdit a dokázat, že ani jedno nebyl náhodný počin. Vítězstvi by Mamuty posunulo docela blízko k postupu. Knights zatím jen očekávaně prohráli se Sígrs, takže sílu odhadnout složitě. Výhru ale nutně potřebují.

 

ČLAF B, Brno Cacovice, středa 8.5., 15:00

Bílovice Sígrs

vs

Brno Pitbulls

Brněnské sedmičkové derby se uskuteční neobvykle ve středu. Sígrs si očekávanou výhrou zajistí jako první tým postup do playoffs.