Home  /  Zprávy  /  Alligators přivítají Trnavu v duelu o vítězství v A2

Alligators přivítají Trnavu v duelu o vítězství v A2

(čt) 16. květen 2013, Michal Rosíval
ČLAF A, Brno Cacovice, neděle 19.5., 14:00

Brno Alligators

vs

Trnava Bulldogs

Hlavní zápas víkendu, v podstatě o vítězství v A2. Brno musí vyhrát, jinak je ze hry o první místo v A2 venku a pozornost bude muset soustředit k zápasu se Stallions. Otázkou je, jak by Alligators mohli vyhrát. Ve všech zápasech šly minimálně dvě třetiny akcí po zemi a vyztužená trnavská DL nevypadá, že by skupině brněnských running backů chtěla povolovat mnoho yardů a Michal Dovrtěl bude minulých 117 yardů opakovat velmi složitě.
Pokud Bulldogs vyhrají, tak sice ještě stále nebudou mít vítězství jisté, ale muselo by se stát několik zázraků, aby tomu nakonec bylo jinak. Po Paulovi Sarantosovi byl na soupisku připsán i jeho bratr Peter a brněnská OL si patrně s bratry Sarantosovými užije spoustu legrace. Tu určitě očekává i TJ Arndt, vždyť v prvním zápase s Brnem hodil pět touchdownů.

 

ČLAF B, Pardubice U ČEZ Arény, neděle 19.5., 14:00

Pardubice Stallions

vs

Příbram Bobcats

Stallions si v případě vítězství zajistí první místo v A3 a tím i šanci na postup do playoffs. A vítězství by mělo být patrně jen formalitou, vždyť první vzájemný zápas skončila blowoutem 56:0 pro Pardubice, když řádil zejména Petr Plaček a to navzdory tomu, že odehrál víceméně jen jednu čtvrtinu. Celkově bude asi lepší volbou zůstat s míčem na zemi, protože s JV týmem Lions skončily první tři drajvy shodně interceptionem.
Šance Bobcats na playoffs je v rovině teorie a první podmínkou je výhra v Pardubicích. Prakticky ale půjde spíš o snahu získat alespoň nějaké body.

 

ČLAF B, Plzeň Lokomotiva, sobota 18.5., 14:00

Pilsen Patriots

vs

Liberec Titans

Co do podstatnosti zápasu si duel v ničem nezadá se zápasem v Brně. Extrémně důležitý zápas z pohledu nasazení do playoffs. Oba týmy se jeví jako vítězové svých skupin a hrát se tedy bude o možnost výhody domácího prostředí v semifinále, protože jedno SF si pro sebe asi rezervují Sígrs a poražení ze sobotního zápasu z boje o 1-2 nasazení vypadne.
Patriots samozřejmě velmi podstatně těží z návratu dobrých h(H)olubů domů, bez dvojice Pavel Tumpach, Jiří Urban by fotbalový život v Plzni asi byl složitější. Pat´s v minulé zápase díky čtvrté čtvrtině porazili Hellboys velmi jistě zamířili k vítězství na Západě. To Titans podobně jasně vládnou ve Středozemi a výhra by jim jako prvnímu týmu vůbec definitivně zajistila místo v playoffs.
Určitou kuriozitkou mohl být před zápasem přestup Jana Veselého z Titans do Patriots, nakonec však z přestupu sešlo.

 

ČLAF B, Brno Ragby Bystrc, sobota 18.5., 13:00

Brno Pitbulls

vs

Šumperk Dietos

Pitbulls svůj zápas absolvují jako předskokani bystrckého ragbyového týmu, který později odpoledne oslaví postup do I.ligy. Slavit by asi chtěli i Pitbulls, vždyť ambicí týmu byl jistě boj o třetí místo ve skupině právě s Dietos. Ti však do Brna přijeli posíleni výhrou nad Bucks a vítězství budou při poměřování se Znojmem a Přerovem pořádně potřebovat.

 

ČLAF B, Ústi nad Labem Olšinky, sobota 18.5., 14:00

Ústí nad Labem Blades

vs

Karlovy Vary Warriors

Podkrušnohorské (vlastivědci případně prominou) debry. Blades mají zatím docela smůlu na zápasy. Minulý týden byl odložen už jejich druhý zápas a teď budou muset odehrát tři zápasy ve třech víkendech. Dva z nich budou rozhodovat o postupu do playoffs. Jeden z týmů s nadprůměrnými návštěvami (a nadprůměrnou šířkou soupisky) bude chtít uchovat playoffs ambice a proti Warriors majícími problémy s řadou zraněných by to mělo vyjít.

 

ČLAF B, Jevišovice, neděle 19.5., 14:00

Znojmo Knights

vs

Prague Hippos

Knights si z Přerova odvezli velmi důležitou výhru, ale také vyloučení QB Radima Pařízka, který bude muset zápas vynechat. Platí podobné pravidlo jako v zápase Pitbulls-Dietos - ani Knights si nemohou dovolit zaváhat.
I Hippos čeká kvůli počasí nabitý závěr (4 zápasy v 5 týdnech). Zatím prohráli oba zápasy, ale s nejsilnějšími týmy ve skupině, tak ze hry o playoffs ještě nevypadli. Chtělo by to ale konečně nějakou výhru, byla by to první letošní sedmičková pražská vůbec. A také by to byla první meziskupinová prohra týmu z moravské východní skupiny. O té se před sezónou spekulovalo jako o nejslabší ze tří, zatím jsou ale týmy v meziskupinových zápasech neporažené (4-0).