Home  /  Zprávy  /  Hippos proti Blades, Mammoths proti Bucks, Pitbulls proti Knights. O playoffs

Hippos proti Blades, Mammoths proti Bucks, Pitbulls proti Knights. O playoffs

(pá) 24. květen 2013, Michal Rosíval
ČLAF A, Ostrava Poruba, sobota 25.5., 15:00

Ostrava Steelers

vs

Trnava Bulldogs

Steelers musí vyhrát, jinak jejich naděje na playoffs končí (čistě matematicky sice ne, ale...:). Ostravané asi při kombinaci dosavadních výsledků tuší, že letos s postupem neklapne, ale možnost zahrát si dva dobré domácí zápasy je neméně lákavá. A nakonec proč ne, jsou tu i mety individuální, Michal Kielor se přetahuje o nejlepšího rushera ligy, Petr Foldyna a Michal Fojtík mají co říct v defenzivních statistikách. Prostě vždycky se dá o něco hrát.
Pro Bulldogs platí naprosto jasná matematika - pokud vyhrají zápas, tak vyhrají A2 a v semifinále budou hrát proti PBP, se kterými se utkají už příští týden. V zápase, kde mnozí ani netuší, co všechno je ve hře.

 

ČLAF A, Brno Cacovice, neděle 26.5., 14:00

Brno Alligators

vs

Prague Lions

Ani pro jeden tým to v podstatě důležitý zápas není. Až na jednu okolnost. Je pravděpodobné, že čtvrtým týmem v semifinále budou buď Alligators nebo Stallions a jejich soupeřem budou Lions. Pokud by tím postupujícím bylo Brno, tak výsledek nedělního zápasu určí, kde se toto semifinále bude hrát. Takže ve hře je hodně, pro Alligators ale také hodně vysoko.
Nebude nezajímavé sledovat, jak si Lions poradí s nejlepším runovým útokem v lize, který má průměr přes 160 yardů na zápas (je to dané ale extrémním počtem runů, v průměru na jeden běh za sebou Alligators nechávají jen Lions B a Bobcats). Hlavní rozdíly mezi týmy jsou v passové hře. Lions zatím ve třech zápasech (proti nejsilnějším soupeřům) hodili 13 touchdownů a zatím čekají na interception, Alligators tento poměr mají naopak 2-7.
Brno bude v zápase hájit dvě statistiky, ve kterých zatím v lize vede - ´Gators jsou neslušnějším týmem (přinejmenším vyjádřeno průměrnou dávkou ztracených yardů) a jsou perfektní v redzóně. Zatím se do ní probili 12x a vždy skórovali (11x touchdown). Kromě toho vedou i v úspěšnosti hraných čtvrtých downů.

 

ČLAF B, Šumperk, sobota 25.5., 14:00

Šumperk Dietos

vs

Trutnov Rangers

Dietos zatím své zápasy pojímají vskutku dietně. Na 2 výhry jim stačilo 32 bodů. Jenže soupeře drží doslova o hladu, protože ve dvou zápasech je udrželi pod 10 body a Sígrs na dvaceti (ti jinak vždy přes čtyřicet). Protože Rangers nejsou žádní jezdci co se skóre týče (v posledních dvou zápasech součty 22 a 26 bodů a vždy rozdíl do jednoho touchdownu), tak by se dal čekat nižší těsný výsledek. Pro Dietos by možná nejlepší cesta k vítězství (i když velmi složitá:) byla neskórovat vůbec, protože tři z pěti trutnovských touchdownů padli z kickoff returnů Petra Nováka.
Dietos se před těžkými skupinovými zápasy velmi potřebují na bilanci 3-1, Rangers docela překvapivě jsou ve hře o postup a výhra z Šumperka by nejmenšímu týmu (mají k dispozici jen o fous více hráčů než jedenáctkoví Bobcats) v sedmičkách určitě neuškodila.

 

ČLAF B, Brno Ragby Bystrc, sobota 25.5., 14:00

Brno Pitbulls

vs

Znojmo Knights

Pitbulls byli proti Dietos překvapivě blízko a možná by po katastrofálním vstupu mohli začít kousat. Na druhé straně je nejvyšší čas, protože jinak v silné východní skupině budou mít smůlu. Pokud s Knights prohrají, tak budou prvním týmem vyřazeným z bojů o playoffs.
Do sestavy Knights se mohl vrátit Radim Pařízek, který si proti Hippos odstál trest za vyloučení. Kvůli zranění se ale nevrátí a výhra je přitom nutná. S bilancí 1-3 se sice ještě pořád o postup hrát dá, ale už nikoliv bez pomoci ostatních výsledků.

 

ČLAF B, Praha Libuš, sobota 25.5., 15:00

Prague Hippos

vs

Ústí nad Labem Blades

Druhý pokus o odehrání zápasu. V sobotu v Praze pršet nemá, ale zase má být zima, tak doufejme. Jakoby to Hroši Blejdům dělali schválně, ale vždy když se blíží jejich vzájemný zápas, tak udělají nějaký přestup. Nyní potřebovali quarterbacka, tak do zbraně povolali Tomáše Vobořila z neaktivního Béčka. Hippos sice začali dvěmi prohrami, ale síla jejich soupeřů postupně spíše klesá a konečná bilance 4-2 není nereálná. Protože ve skupině jasně vládnou Patriots a druhé místo asi nebudou chtít pustit Hellboys, tak jde defacto o přímý souboj o třetí místo a tím možná o postup do playoffs.

 

ČLAF B, Praha Motorlet, neděle 26.5., 12:30

Prague Mustangs

vs

Vysočina Gladiators

Z favorita na samé dno? Mohlo by se stát, kdyby Mustangs prohráli s Gladiators. Sice se to asi nečeká, ale nečekala se ani prohra v Trutnově. Ačkoliv to při bilanci 0-3 působí scifiózně, tak Mustangs stále můžou postoupit (cesta ale vede přes výhru nad Plzní), takže výhra je podstatná nejen z pohledu cti.
Gladiators jsou v podobné pozici (jen ta očekávání asi byla jiná), jejich hlavní zápas ale přijde asi až na konec, když vyzvou Trutnov.

 

ČLAF B, České Budějovice Sokolský ostrov, neděle 26.5., 14:00

Budweis Hellboys

vs

Karlovy Vary Warriors

Hellboys zaostávají se dvěmi odehranými zápasy za všemi ostatními a v závěru je tudíž čeká náročný program. Začnou jej první domácím zápasem proti Warriors. Výhra je nutností, protože v programu je ještě mimo jiné čekají Sígrs a se třemi porážkami neradno soupeřit o postup.
Karlovy vary zatím bez výhry a taky celkem bez štěstí na los, protože měli zatím nejtěžší soupeře ze všech. Trojice, která je porazila, má kombinovanou bilanci 9-2.

 

ČLAF B, Přerov Viktorka, neděle 26.5., 14:00

Přerov Mammoths

vs

Pardubice Bucks

Rekordní (rekordní myšleno nejen jako vzletný výraz, ale opravdu doslova - osm zápasů během jednoho víkendu se u nás ještě nikdy nehrálo) počet víkendových zápasů zakončí zápas v městě, které bude hostit Czech Bowl XX. Divácký průměr by tedy doufejme neměl klesnout pro "obvyklých" 600. Pro Mammoths velmi důležitý zápas. Prohra je sice nevyřadí, ale rozhodně je potřeba výhra. Lehké to ale bez zraněného quarterbacka Jiřího Chvaliny nebude.
Pro Bucks by výhra defacto znamenala postup do playoffs (při předpokládané pozdější výhře nad Rangers) a posun na první místo ve skupině před Titans, se kterými by se v posledním kole střetli v přímém souboji o první místo ve skupině střed.