Home  /  Zprávy  /  Semifinále ČLAF A - pražské finále?

Semifinále ČLAF A - pražské finále?

(pá) 21. červen 2013, Michal Rosíval
ČLAF A, Praha Hostivař, sobota 22.6., 14:00

Prague Lions

vs

Brno Alligators

První semifinále. Lions sice semifinále hráli i vloni, ale po čtyřech letech do něj jdou jako favorit. A to jako zcela jasný. Je to měsíc, co se oba týmy setkaly v Brně a byl to příjemný výlet hlavně pro Garretta Meadora, který zkompletoval 22 z 27 passů a ty znamenaly 355 yardů a 5 touchdownů. Naproti tomu, Tomáš Fortelný měl complety 2, k tomu 2 interceptiony a yardů získalo Brno vzduchem 11. A kdyby Alligators běhali ještě více, než v dosavadní sezóně, tak to narazí na lionskou rushovou obranu, která je s 2.7 yardy na run nejlepší v lize.
Celkově získané yardy? Lions nejlepší, Brno předposlední (sedmé). Obrana celkem? Lions nejlepší, Brno šesté. Alligators ale vedou ligu v jedné věci a to jim slouží ke cti - jsou neslušnějším týmem a v průměru kvůli penalizacích ztratí jen 30 yardů za zápas. Mimochodem, když se naposledy hrálo finále mimo Prahu, bylo to v Havířově (tzn. rovněž u východních hranic) a tehdy Brno hrálo finále. Takže se dá říct, že je zde určitá tradice, na kterou lze navázat.

 

ČLAF A, Praha Slavia, neděle 23.6., 15:00

Prague Black Panthers

vs

Trnava Bulldogs

Řekněme si upřímně, první semifinále má superfavorita a muselo by se stát několik zázraků, aby Lions nepostoupili a nejreálnější variantou postupu Brna je, že by se Lionům na soupisku zatoulali hráči, kteří nemohou nastoupit... Druhé semifinále je už o něco zajímavější. Možná. A, před necelým měsícem v Trnavě vyhráli Black Panthers a to dokonce s nulou. Od té doby přišli o Andre Whyta, který se kupodivu objevil na soupisce polských Seahawks (kupodivu, protože to neumožňují mezinárodní pravidla a taky, že polská strana umožňuje posilování před playoffs), kde už mimochodem hraje Ferni Garza a také o Dana Balažoviče. Ne že by Whyte něco v Trnavě naběhal, ne že by toho Balažovič v Trnavě hodně nechytal. Oba tedy budou chybět možná víc ve finále, ale nějaké oslabení to každopádně je. Ten nejzásadnější rozdíl proti zápasu v Trnavě bude ten, že zatímco na začátku měsíce měli Black Panthers o víkendu zápas jediný, tak teď budou muset absolvovat svůj obvyklý rakousko-český dvojboj. V sobotu totiž od 17:30 hrají ve Vídni. Prakticky jejich šance na postup do semifinále AFL zhasly po prohře s Dragons ve třetím zápase, teoreticky jsou ale stále živé. A navíc zápas přenáší živě rakouská televize. K tomu současné počasí, sumasumárum, alespoň trochu by PBP unavení být mohli a tím se zápas alespoň trochu může vyrovnat. K tomu Bulldogs v útoku asi hůř zahrát nemůžou. S kým Bulldogs nemůžou počítat - s ani jedním bratrem Sarantosovým - neodehráli totiž 4 nutné zápasy v základní části.

 

ČLAF B, Karlovy Vary Start, sobota 22.6., 14:00

Karlovy Vary Warriors

vs

Prague Mustangs

Druhá polovina pražského dvojboje pro Warriors. Ti jsou spolu s Gladiators jedinými dvěma týmy bez výhry a zápas s Mustangs je tak trochu o předposlední místo v ČLAF B. Čili vždycky je něco ve hře.

 

ČLAF B, České Budějovice Sokolský ostrov, sobota 22.6., 14:00

Budweis Hellboys

vs

Znojmo Knights

Knights hrají o postup a je to buď, anebo. Hellboys si teoreticky můžou vybírat soupeře. Pokud vyhrají pojedou na čtvrtfinále určitě do Šumperku, pokud by prohráli může to být kdokoliv z tria Dietos, Sígrs, Patriots.

 

ČLAF B, Pardubice Slovan, neděle 23.6., 14:00

Pardubice Bucks

vs

Liberec Titans

Bucks si postup prohráli minulý týden v Trutnově, ale v neděli si jako v playoffs připadat můžou. Proč? Protože kdyby v Trutnově vyhráli, tak by čtvrtfinále hráli právě s Titans. Proto falešný playoffs time a kdyby Bucks výrazně prohráli, tak si čestně můžou říct, že si ušetřili čtvrtfinálovou prohru.

 

ČLAF B, Praha Petrovice, neděle 23.6., 14:00

Prague Hippos

vs

Brno Pitbulls

Hippos musí stvrdit postup do playoffs výhrou nad Pitbulls. A kdyby se snad v sobotu stalo v Hostivaři několik zmíněných zázraků, tak budou mít možnost pražské pomsty. Nicméně reálnou variantou je snadný postup Hippos a pro určení jejich soupeře bude důležitý zápas v Budějovicích.