Home  /  Zprávy  /  Informace o ME

Informace o ME

(po) 26. srpen 2013, Michal Rosíval

Místo konání
Všechny zápasy se budou hrát na velodromu (Velodromo Vigorelli) v centru Milána. Stadion je na ulici Via Arona.

Doprava
Nemáme žádné infromace o možnosti parkování v bližším nebo vzdálenějším okolí stadionu a k dopravě autem lze říct jen to, že nejkratší cesta z Prahy je něco pod 900 kilometrů, z Brna pod 1000.
Zpáteční jízdné autobusem vyjde na zhruba 2400 až 3000 korun, nejde ale o linky, které jezdí každodenně. Přímo do Milána jezdí Student Agency, Tourbus a přes Prahu polský Almabus.
Letecké spojení s Milánem je poměrně pestré. Na hlavní milánské letiště Malpensa létá z Prahy Easyjet a ČSA. Na padesát kilometrů vzdálené letiště Bergamo Ryanair z Brna (a Bratislavy) a Wizzair z Prahy.

Ubytování
Tým je ubytován ve zhruba 60 kilometrů vzdáleném resortu, přímo v Miláně je o finálovém víkendu s ubytováním poměrně problém, neboť ve stejném termínu se v Miláně (na okruhu Monza) konají závody Formule 1.

Vstupenky
Doporučujeme vstupenky řešit přímo na místě, základní vstupné je 20 euro a platí na celý den (na oba zápasy hrané v daný den). Vstupenka na celé ME pak stojí 50 euro. Slevy (10 euro) jsou pro děti a důchodce.

Program českého týmu
Všechny zápasy najdete na webu ČAAF. Hrát budeme v pondělí a středu od 16:30. Finálový den je v sobotu 8. září se začátky zápasů v 10, 14 a 18 hodin.

Média
Dle vyjádření EFAF budou všechny tři zápasy finálového dne live na Eurosport (patrně Eurosportu 2). Podle televizního programu (v rámci českých zdrojů i webu Eurosportu) bude přenášeno jen finále (do programu je nasazeno od 18:30).
Ze všech českých zápasů se budeme snažit pořizovat informační zpravodajství. Podle dostupnosti internetového připojení půjde o zpravodajství v reálném čase nebo souhrnně v noci po zápase. Na místě bude rovněž štáb České televize, který o ME bude informovat ve zvláštním vydání magazínu Touchdown a asociační fotograf, který bude nejen v hrací dny dodávat obrazové materiály z českého týmu.