Home  /  Zprávy  /  ME, den druhý

ME, den druhý

(út) 3. září 2013, Michal Rosíval

Skupina A
Velká Británie před třemi lety sestoupila z divize A a podle nasazení EFAF je největším favoritem. Ze zápasu proti Španělsku těžko usuzovat, Španělé jsou jednoduše nižší level než ostatní týmy. Možná ne individuálně, ale celkovým pojetím zaostávají výrazně a nejlépe to ilustrovat na formaci, kde jsou oba tacklové zcela mimo své přirozené místo a stojí daleko od guardů. A tuto naprosto nefungující formaci hráli v podstatě celý zápas. Pravda, nefungovala jim ani žádná jiná... Svůj první první down si zapsali až na konci druhé čtvrtiny a tento drajv nakonec vyústil i v touchdown. Britové od druhé čtvrtiny mohutně zvolnili a byl z toho opravdu jen z povinnosti dohrávaný zápas. Zítra Britové hrají v "semifinále" proti Italům a mělo by jít o velmi dobrý fotbal.

Skupina B
Podle výsledku to vypadaná na utrápané a štastné vítězství a v porovnání s výsledkem Dánů se zdá, že ve druhém "semifinále" je jasno, ale úplně jasné to není. Srbové proti Dánům předvedli neuveřitelný počet až bizardních turnoverů, proti nám žádný. Naopak Češi často přešli hřiště, aby na konci míč odevzdali nebo skórovali jen za tři body. Nebyl to sice výkon, před kterým by všem spadla brada, ale rozdíl mezi týmy byl větší než čtyři body. Více o průběhu ve videosestřihu. Obrana hrála dobře, měla ale problém se skládáním (který asi během ME vyřešit nepůjde), útok v podstatě taky, byť tři interceptiony mohou vypadat jinak.
Srbové se v sobotu ráno střetnou se Španělskem o záchranu a pokud se nebudou snažit "přebít" svůj výkon s Dány, tak musí vyhrát. My zítra odpoledne hrajeme o finále s Dánskem.