Home  /  Zprávy  /  ČLAF 2014 - Známé všechny divize

ČLAF 2014 - Známé všechny divize

(po) 20. leden 2014, Michal Rosíval

ČLAF A
V elitní divizi bude hrát šest týmů. Black Panthers, Lions, Bulldogs, Alligators, Stallions a Bobcats. Alespoň na papíře a teď v polovině ledna se zdá, že 21. ročník ČLAF by mohl být nejlepší v historii.
Všechny týmy odehrají 8 zápasů v základní části. Vzhledem k počtu soupeřů budou hrát se třemi soupeři dvakrát a s dvěma soupeři jednou. Základní část začne nejdříve 12.4. a neskončí později než 22.6. Všechny týmy budou mít tři volné víkendy, z nichž alespoň ten prostřední by měl být společný pro celou divizi.
Do semifinále postoupí čtyři týmy. Semifinále odehraje první červencový víkend, hostitely budou první a druhý tým po základní části. Finále, Czech Bowl XXI, se uskuteční v pražské Synottip aréně v termínu, který bude určen (krátce) před zahájením soutěže. S ohledem na možnosti arény a přímého televizního přenosu bude vybrán den v rozpětí 11. až 22. července.

ČLAF B
Ve druhé divizi budou hrát čtyři týmy. Steelers, Patriots, Hippos a Zvolen. Znovu po šesti letech se uskuteční druhá liga hraná v jedenácti hráčích.
Všechny týmy odehrají 6 zápasů v základní části. S každým soupeřem budou hrát dvakrát, jednou doma a jednou venku. Základní část začne 19.4. a skončí 29.6. Každý víkend se odehraje jeden zápas, poslední víkend dva zápasy. V průměru tedy týmy budou hrát ob jeden víkend.
Po základní části bude následovat pouze finále. Finále se odehraje druhý červencový víkend u vítěze základní části, pokud se ČAAF nerozhodne pořádat finále sama.

ČLAF C
V nejnižší divizi, hrané v sedmi hráčích, bude hrát celkem 13 týmů. Titans, Sígrs, Dietos, Hellboys, Mammoths, Rangers, Bucks, Knights, Blades, Mustangs, Pitbulls, Warriors, Gladiators. Přes určité signály nakonec většina týmů nakonec zůstala o formy se sedmi hráči.
Divize je rozdělena na dvě skupiny, na sedmičlennou skupinu Zápas a šestičlennou skupinu Východ. Všechny týmy odehrají 6 zápasů. Ve skupině Západ bude hrát jednou každý s každým. Ve skupině Východ budou hrát týmy mezi sebou jednou, s regionálně vybraným soupeřem budou hrát dvakrát. Základní část začne nejdříve 12.4. a neskončí později než 22.6. Na šest zápasů budou mít týmy k dispozici 11 víkendů.
Do playoffs postoupí celkem šest týmů, po třech nejlepších z obou skupin. Vítězové skupin budou mít ve čtvrtfinále volný los, narazí na sebe druhé a třetí týmy a to křížem. Hrát se bude na hřišti druhých týmů. V semifinále budou mít domácí výhodu vítězové skupin a bude se hrát opět křížem. Pokud by do semifinále postoupily tři týmy ze stejné skupiny, tak spolu bude hrát první a třetí tým. Pokud se ČAAF nerozhodne pořádat finálový zápas sama, bude se hrát u týmu, který ve skupině skončil na lepším místě. Pokud ve finále budou hrát týmy, které ve skupinách skončily na stejném místě, rozhodne o domácí výhodě dohoda finalistů nebo los. Playoffs se bude hrát první tři červencové víkendy.

Společné
Přesné určení kdo s kým kde bude hrát, najdete v rozlosování. V termínové listině zatím chybí informace o tom, kdy se jednotlivé zápasy odehrají. Data a časy bude možné doplnit až poté, co všech 23 týmů nahlásí své termínové možnosti pro domácí zápasy, což musí učinit nejpozději do 5. února. Poté (v případě dodání termínů od všech týmů dříve možná i dříve) bude program vytvořen během několika dnů.
Do návrhu Propozic, o kterých se bude jednat se proti původní pracovní verzi dostaly dvě novinky - možnost remízy v případě nerozhodného výsledku v případě, že týmy spolu odehrají dva zápasy; a podzimní zápas vítěze ČLAF B proti poslednímu týmu ČLAF A. Zápas nebude pravou baráží o účast v ČLAF A 2015, ale srovnávacím zápasem mezi oběmi divizemi.