Home  /  Zprávy  /  Black Panthers jen o field goal ale přece

Black Panthers jen o field goal ale přece

(út) 27. květen 2014, Vladimír Koča

Už od začátku zápasu se začala rozpouštět předzápasová iluze o jasném průběhu a nadvládě hostujícího týmu. Zajímavým prvkem byl úvodní kick-off zápasu, který se povedl až na třetí pokus poté, co poprvé spadl míč ze stojánku a podruhé jej trnavský kicker Tomáš Szarka poslal mimo hřiště. V první čtvrtině se oba týmy spíše hledaly a na obou stranách se hodně puntovalo. Těsně před koncem čtvrtiny se pak prosadil pražský running back Matěj Reinvart, jeho touchdown potvrdil Marek Hruboň kickem a hosté vedli 7:0.

Ve druhé čtvrtině se oběma týmům dařilo snad ještě méně, než v té první, a tak byl jediným úspěšným pokusem o skórování Hruboňův 38yardový field goal, kterým PBP navýšili své vedení na 10:0. V konečném součtu byl tento povedený pokus rozhodujícím v boji o výhru. Trnavští se také snažili o field goal, ten jim ale nevyšel.

Kickerovi Janu Pavlovčíkovi se nedařilo ani po přestávce. Pokus o další tříbodový field goal skončil na tyči. Matěj Reinvart těžil z dobré práce quarterbacka Dundáčka a poslední yard pro poslední touchdown pražských panterů získal sám. Po potvrzení kopem vedli hosté už 17:0. Ještě do konce třetí čtvrtiny snížili domácí díky passu Borise Bútory na novou posilu – receivera Brandona Moorea. Bohužel pro domácí se pak nepovedl snap před extrapointem a touchdown tak kopem nepotvrdili. Stala se jim tedy podobná věc, jaká postihla Black Panthers o týden dříve v Innsbrucku v rámci rakouské AFL, kde nepovedený snap před extrapointem znamenal prohru o jediný bod (62:63).

I když se pak Trnava snažila ve čtvrté čtvrtině bodovat více než jedenkrát, nepovedlo se jí to. Domácí tým se podařilo zaznamenat touchdown až 19yardovým během quarterbacka Borise Bútory půl minuty do konce zápasu. A i když se slovenskému týmu povedla dvoubodová konverze, na smazání tříbodového rozdílu už čas nezbyl.

Detail zápasu

Trnava Bulldogs
14 : 17
Prague Black Panthers Prague Black Panthers
Q1 Q2 Q3 Q4
BUL 0 0 6 8
PBP 7 3 7 0

Datum: 25.5.2014 v 14:00
Počasí: Jasno, 29°C
Počet diváků: 150
Rozhodčí: Michal Rosíval (R), Richard Gazdík (BJ), Filip Haza (SJ) , Zsolt Harangi (U), Ákos Bodnár (HL), Gyula Udvardi (LJ), Ádám Bodnár (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 0:7 - Matěj Reinvart, 3y run (Marek Hruboň kick); 1:55
2.čtvrtina
Prague Black Panthers FG - 0:10 - Marek Hruboň, 36y; 8:30
3.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 0:17 - Matěj Reinvart, 1y run (Marek Hruboň kick); 4:35
Trnava Bulldogs TD - 6:17 - Brandon Moore, 16y pass od Boris Bútora (kick neúspěšný); 3:19
4.čtvrtina
Trnava Bulldogs TD - 14:17 - Boris Bútora, 19y run (Ivan Klementovič 2pt run); 0:32