Home  /  Zprávy  /  Flag U15 - Druhý turnaj

Flag U15 - Druhý turnaj

(ne) 19. říjen 2014, Michal Rosíval

Any given flag sunday:-) Že jsou v mnoha ligách výsledky tak trochu očekávatelné? Možná ano, určitě ne ve flagu U15. Po prvním turnaji vedoucí Lions v druhém vydání vyhráli jen dva zápasy a prohráli i s Patriots, kteří na prvním turnaji šestkrát prohráli.
Neoficiálním vítězem druhého turnaje se stali Gladiators o jeden bod ze vzájemných zápasů s Rangers. Gladiators byli opět týmem s největším zastoupením dívek a to nejen na sideline "až to klukům nepůjde", ale i hezky v centru dění.
Pokud se Gladiators starají o "genderovou rovnováhu" (a pak že to nejde bez kvót...), tak Patriots stejně odvážně staví skutečně celý tým bez ohledu na věk hráčů. Zatímco na prvním turnaji se "Patriotčata" ještě radovat nemohla, tak pro druhý turnaj navrhl trenér Tomáš Sedláček jednu organizační změnu a sice delší přestávku v polovině turnaje - na oběd. Vskutku lišácký tah, Patriots v druhé polovině turnaje vyhráli dva ze tří zápasů. Poslední zápas přinesl i nejmladší členky ČAAF, Julie Tumpachové.
Lions se na turnaji museli vyrovnat s absencí několika hráčů, zejména pak svých hvězdných dvojčat Centraccových. A po pěti výhrách v Plzni z toho byly jen dvě vítězství a pád z prvního místa celkové průběžné tabulky.
Na to se vyšvihli Rangers se čtyřmi turnajovými výhrami. Opět na turnaj přijeli s na lidské zdroje spořivou sestavou, ale proč vozit desítky lidí, když je k dispozici těch pravých sedm statečných. Jedním z nich byl i Zdeněk Roza, autor nejvíce touchdownů, třinácti, na turnaji.
V tabulce zatím tedy vedou Rangers, o druhé místo se dělí Lions a Gladiators. O celkovém pořadí bude rozhodovat v první řadě samozřejmě celková bilance týmů, dále vzájemné zápasy (ale pouze výhry a prohry, nikoliv skóre!) ze všech turnajů, dále vzájemné zápasy z třetího turnaje a kdyby i tohle mělo být vyrovnané, tak dostane přednost mladší tým!
Flagové mistrovství U15 bude zakončeno za 14 dní, 1. listopadu, turnajem v Praze. V prosinci se pak mladí flagisté se sezónou rozloučí flagovým pohárem, halovým turnajem v Dobříši.

Výsledky a skórující hráči
Lions - Patriots 26:7
Newberger 2, Potměšil 2 - Polívka

Gladiators - Rangers 27:7
Málek R. 2, Málek L., Cimpl - Roza

Rangers - Patriots 27:12
Roza 3, Švec K. - Šafanda, Polívka

Lions - Gladiators 26:20
Newberger, Potměšil 3 - Břízová, Klusoň, Málek R.

Rangers - Lions 19:15
Roza 3 - Potměšil, Plachý

Gladiators - Patriots 33:18
Cimpl 4, Málek L. - Polívka 2, Šafanda

Patriots - Lions 19:6
Šafanda, Kušion, Polívka - Potměšil

Gladiators - Rangers 0:19
Roza 2, Švec

Patriots - Rangers 19:14
Pech, Šafanda, Polívka - Švec K., Roza

Gladiators - Lions 25:13
Cimpl 2, Málek L., Málek R. - Potměšil 2

Rangers - Lions 32:26
Roza 3, Brykner, Švec K. - Newberger 2, Potměšil 2

Gladiators - Patriots 27:7
Břízová 2, Málek L., Cimpl - Tumpachová