Home  /  Zprávy  /  Flag U15 - Poslední turnaj

Flag U15 - Poslední turnaj

(pá) 31. říjen 2014, Michal Rosíval

Před posledním turnajem flagu U15 měli naději na celkové vítězství hned tři týmy a také samotný závěrečný turnaj přinesl napínové drama, o vítězi se rozhodlo až v posledním zápase.
První runda zápasů přinesla první remízu v ročníku, vítěze nenašel zápas Lions a Gladiators, a otočila pořadím. Rangers, kteří byli po dvou třetinách soutěže v čele, klesli po dvou prohrách na třetí místo a do čela se dostali Lions a Gladiators. Stále ale měly všechny týmy titul ve svých rukách.
Druhá prohra Rangers s Gladiators ale Trutnov vyřadila ze hry a "grand finale" zůstalo bojen pouze týmů z Prahy a Vysočiny. Jejich vzájemný zápas byl i přesunutý ze sedmnáctého do osmnáctého kola, aby měl ročník to správné vyvrcholení. Lions v prvním poločase dokázali ubránit o jeden drajv navíc a vedli 13:6. Po přestávce z prvního drajvu vedení navýšili, Gladiators začali hrát riskantněji a poločas, zápas, turnaj a soutěž definitivně rozhodl Caleb Centracco touchdownem z interception returnu.
Lions v celém ročníku vytěžili maximum ze zapojení mladých Američanů do týmu. Hra s nimi a bez nich nebyla sice jako noc a den, ale jako pozdní večer a den určitě. Všechny tři zbývající týmy naopak sázely výhradně na lokální zdroje a každý tým měl "něco". V týmu Gladiators tvořily většinu hráčského kádru dívky, Rangers zápasy zvládali i v 7-8 hráčích a Patriots by neměli početní problémy ani s vytvořením U11 týmu.

První ročník mládežnického flagu tak přinesl jednu z nejvyrovnanějších soutěží v historii ČAAF (kromě dramatického trojboje přinesla i vítězství posledního nad mistrem!), s úspěšným koncem pro Lions. Za měsíc se týmy potkají znovu v rámci Flagového poháru (halový turnaj 6.12. v Dobříši), kde je navíc doplní Bobcats a Warriors. A příští rok se Lions vydají za obhajobou.




Konečná tabulka
1. Lions 12-5-1
2. Gladiators 11-6-1
3. Rangers 10-8
4. Patriots 2-16

Výsledky a skórující hráči
Lions - Patriots 33:6
Centracco P. 3, Centracco C., Flek - Polívka

Gladiators - Rangers 24:20
Málek R. 2, Cimpl 2 - Roza 2, Brykner

Rangers - Patriots 20:0
Bojarský R., Roza, Švec K.

Lions - Gladiators 14:14
Centracco P, Newberger - Málek L., Cimpl

Lions - Rangers 27:7
Centracco C. 2, Kletsun, Newberger - Roza

Gladiators - Patriots 32:18
Cimpl 2, Málek R. 2 - Nejdl, Šafanda

Lions - Patriots 28:14
Centracco C. 3, Centracco P. - Nejdl, Šafanda

Gladiators - Rangers 28:6
Klusoň 2, Cimpl, Málek L. - Roza

Lions - Rangers 33:12
Centracco P. 2, Centracco C., Newberger, Potměšil - Hrochovský, Roza

Gladiators - Patriots 36:24
Málek L. 3, Málek R. 2 - Šafanda 2, Nejdl

Rangers - Patriots 27:13
Roza 2, Bojarský K., Brykner - Polívka, Šafanda

Lions - Gladiators 33:14
Centracco C. 2, Newberger 2, Centracco P. - Málek L., Málek R.