Home  /  Zprávy  /  Hráčský kemp ČAAF - Únor 2015

Hráčský kemp ČAAF - Únor 2015

(st) 14. leden 2015, Michal Rosíval

Pojetí kempu
Klíčový důraz bude kladen na rozvinutí individuálních technik, nikoliv na nácvik týmových akcí (jak tomu bylo částečně na loňském kempu). Nepůjde tedy o primárně ukázku "jak se trénuje ve velkých týmech", ale o snahu posunout úroveň každého účastníka. Snahou nebude pouze ukázat, jak správně provést tu nebo tu techniku, neméně důležitá bude i rovina vysvětlující, v jaké situaci použít to a kdy ono. Účastníci by tedy kemp měli opustit nejen jako lepší hráči, ale i jako chytřejší a zkušenější hráči.
Účastníci budou rozděleni do šesti nebo sedmi skupin na defensive line, linebackery a defensive backy v obraně a na offensive line, receivery, running backy a quarterbacky v útoku (pozn.: útočné skupiny mohou být nakonec jen tři).
Celkem 12 hodin tréninku na hřišti bude doplněno i videoanalýzami a teoretickým výkladem.
V každé skupině budou tři instruktoři, 2 trenéři a 1 hráč, kteří budou mít na starost pouze účastníky ve svojí skupině. Instruktory budou vesměs členové reprezentace ČR, hlavním trenérem kempu bude head coach národního týmu Daniel Leško.


Trenéři a vedení tréninků
Na každou ze šesti nebo sedmi skupin hráčů rozdělených podle pozic bude dohlížet dvojice trenérů složená z hlavního trenéra skupiny a jeho asistenta. Hlavními trenéry a asistenty budou (výčet jmen není konečný a může dojít ke změnám) Daniel Leško+Jan Rosenbaum (OL), David Dobiáš (DL), Kyle Newhall-Caballero+Aleš Daňhel (QB), Peter Matlovič+Petr Košťál (LB), Petr Vítovec+Tomáš Křížek (WR), ? (DB), Jan Vrba (RB).
V každé hráčské skupině bude navíc špičkový český hráč jako "předcvičovatel". V tomto případě půjde o členy tzv. trenérského poolu, tzn. jména jako Jan Dundáček, Jan Štiegler, Jan Šimánek, Tomáš Svoboda nebo Jan Kabát.


Hráči
Kemp je určen pro ročník 1998 a starší. Účastníci mladší 18 let s nutným souhlasem rodičů. Účastnit se mohou i ženy.
Cílovou skupinou jsou nováčci (0-1 odehraná sezóna) týmů Divize I a Divize II a nenováčci (více než 1 odehraná sezóna) týmů Divize III a Divize IV. Toto vymezení hráčské úrovně je však pouze vodítkem, nikoliv omezením! Kemp ale bude pojat takovým způsobem, aby zlepšil právě zhruba tyto hráče. Lepší hráč již na kempu nemusí získat nutně nové informace, horšímu hráči může chybět základ nutný k pochopení. Nicméně toto je skutečně pouze informativní vodítko, navíc úroveň tréninku se pochopitelně může lišit klub od klub i v rámci dané divize. Všichni účastníci však mohou zažít tréninkové jednotky za podmínek, které ve svém klubu nemusí zažít bez ohledu na jejich herní úroveň.


Výstroje
Nutná je plná výstroj všech hráčů.
Hráči útoku povinně bílý (výjimka: QBs optimálně červený) dres, hráči obrany povinně tmavý (černý, modrý, zelený, hnědý) dres.
Junioři a ženy viditelné označení na helmách dle pokynů.
Všichni hráči by si na kemp měli přivést vlastní zápasový míč, povinný je pro všechny quarterbacky a receivery.


Trenéři (shadow coaching)
V každé skupině mohou být přítomni i trenéři sledující průběh tréninků. Cílení tréninků je popsáno výše.


Zdravotní dozor
Po dobu kempu nebude přítomen zdravotní dozor, účastníci se kempu účastní na vlastní riziko. Všichni účastníci musí při prezentaci vyjádřit souhlas s podmínkami kempu, účastníci narození v letech 1998, 1997 a 1996 (tzn. ročníky, které mají výjimku na start v ČLAF a jsou to juniorské ročníky) musí současně předložit zvláštní souhlas s účastí na kempu, který musí mít připraven předem.
Přihláška na kemp k podpisu.


Kdy a časový plán kempu
Pátek 20. února až neděle 22. února. Přesný časový plán bude zveřejněn dodatečně, nicméně celkem půjde o pět tréninků, jeden v pátek, dva v sobotu a dva v neděli. Mezi tréninky budou videorozbory tréninků.
První čtyři tréninky budou trvat vždy 150 minut, poslední 120 minut. První páteční trénink začne v 19:30, poslední nedělní skončí v 16:00.


Místo konání
Praha, Turínská. Mapa.


Účastnický poplatek
A) Členové ČAAF, individuální úhrada
800 korun
Platba předem převodem na účet ČAAF - do poznámky uvést Jméno Přijmení-Hráčský kemp
Nelze stornovat, nelze převést na jiného účastníka (bez ohledu na důvod)
Po 18.2. již není platba převodem možná, pouze v hotovosti na místě - 1500 korun

B) Členové ČAAF se zaplaceným členským příspěvkem na rok 2015 (klub i člen), klubová úhrada
600 korun
Platba na fakturu (po kempu)
Platí pouze ve prospěch členů daného klubu
Nelze stornovat, lze převést (nejpozději 18.2.) na jiného člena klubu splňujícího podmínku zaplaceného ČPJ

C) Nečlenové ČAAF
2000 korun (při platbě v eurech 80 €)
Platba předem převodem na účet ČAAF - do poznámky uvést Jméno Přijmení-Hráčský kemp
Nelze stornovat, nelze převést na jiného účastníka (bez ohledu na důvod)
Po 18.2. již není platba převodem možná, pouze v hotovosti na místě - 2500 korun

Poplatek platí ve stejné výši pro hráče i trenéry.

Částka musí být 18.2. již připsaná na účtě ČAAF! Informujte se případně ve svojí bance na nejzazší možný termín zadání převodu, který splní tuto podmínku. Později připsané platby budou nepřiřazené a vrácené zpět.


Stravování a ubytování
Tyto služby nejsou zajišťovány. Ubytování přímo v areálu si lze zajistit standardním rezervačním procesem provozovatele areálu. Stravování bude k dispozici rovněž, přesné podmínky (zda-li výběr z dohodnutého menu nebo objednávky a-la-carte) určí provozovatel areálu.
Kluby, které na kemp přihlásí alespoň čtyři svoje členy mohou po skončení kempu požádat o příspěvek na ubytování za svoje členy. Příspěvek bude jednotně ve výši 2000 korun a nutné bude doložení úhrady ubytovacích služeb za tyto členy ve výši minimálně 2000 korun zaplacených klubem. Půjde tedy o proplacení skutečných a prokázaných, klubových, výdajů (nikoliv však nutně v plné výši), další podmínky budou klubům poslané během jara.


Přihlášky
Individuální přihlášky
Přihlášky provádějte prostřednictvím formuláře. Pozor, přihláška je kompletní a platná až po úhradě účastnického poplatku v příslušné výši.
Přehled přihlášených online. Pokud nejste na tomto seznamu, tak nejste přihlášeni. Pokud nemáte na tomto seznamu připsanou platbu, tak nemáte zaplaceno. Před reklamací nepřipsané platby vyčkejte prosím vždy alespoň tři pracovní dny od odeslání platby. Seznam není přímo propojen s bankovním účty a platby proto nejsou zaznamenávány nepřetržitě.

Klubové přihlášky
Přihlášky mohou kluby provádět prostřednictvím formuláře, které byly odeslané klubovým kontaktům. Klubové přihlášky lze podávat, případně měnit nejpozději 18.2.
Přehled přihlášených online. Pokud nejste na tomto seznamu, tak jste nebyli klubem přihlášeni.


Podmínka uskutečnění
Podmínkou uskutečnění kempu je úplné přihlášení (tzn. u individuálních přihlášek včetně platby) alespoň 50 účastníků do 31.1. Nebude-li tohoto počtu dosaženo, bude kemp zrušen. Již zaplacené účastnické poplatky budou navráceny na účty, ze kterých byly poslány. Případné jiné náklady vzniklé zrušením kempu nebudou účastníkům nebo klubům proplaceny.