Home  /  Zprávy  /  Češi na World Development Team kempu

Češi na World Development Team kempu

(ne) 25. leden 2015, Michal Rosíval

World Development Team je projekt světové federace IFAF, která již několik let zve juniorské hráče a trenéry na týdenní kemp do USA. Kemp je veden kvalitními trenéry a hráči a trenéři z celého světa v něm jednak zdokonalují svoje dovednosti a současně se připravují na přátelský zápas proti týmu USA, kterým je kemp zakončen. Na zápasovou (hráčskou nebo trenérskou) se samozřejmě nedostanou všichni účastníci, ale motivace je určitě velká, vždyť se bude hrát na nejspíše nejlepším stadioně světa - na stadioně Dallas Cowboys.

Letos poprvé se zúčastní i zástupci České republiky, dva hráči a jeden trenér. Hráčské štěstí zkusí QB Ostravy Steelers Michal Dudek a LB Prague Black Panthers Adam Smrekovský, oba výjimeční hráči ve svém věku. Nejen na jejich cestu pak bude dohlížet Petr Košťál, trenér z klubu Pardubice Stallions.
Na nákladech mise celé trojice se podílela i ČAAF v rámci svého rozvojového programu. Celkový příspěvek 50000 korun pokryl asi 40 % nákladů, zbytek byl na individuální spoluúčasti. V případě Michala Dudka ji pak zajistil přímo je domovský klub, Ostrava Steelers, jako skvělou a u nás ojedinělou investici do vlastního rozvoje!

Trojice odletěla dnes časně ráno směr Londýn, odkud pokračovala přímo do Dallasu. Letiště v Dallasu, resp. Fort Worth pak bude i místem, kde naši fotbaloví vyslanci bude nejspíše sledovat Super Bowl XLIX, zpáteční let totiž mají shodou okolností naplánovaný na neděli 1. února na desátou večerní...

Zajímá vás, jak bude kemp probíhat, kolik má účastníků, jaké budou mít účastníci role a jak takový kemp probíhá? Petr Košťál vám každé ráno (našeho času) naservíruje svoje poznatky z předešlého dne ve svém blogu. První číslo vyjde již zítra.