Home  /  Zprávy  /  Preview #15.3

Preview #15.3

(čt) 23. duben 2015, Michal Rosíval
Brno, Ragby Bystrc, sobota 25.4., 14:00

Brno Alligators

vs

Trnava Bulldogs

První brněnská mentální poznámka - hrajeme celý zápas, jakoby šlo o první nebo čtvrtou čtvrtinu, v zápase neexistují druhá a třetí čtvrtka. Proč? Protože Brno má relativně dobré vstupy do zápasu a také relativně dobré konce, i když na konci zápasu to může být dané i tím, že soupeř už má odpracováno. Celkově je ale rozdíl mezi první čtyřkou a Brnem jednoduše příliš velký, Alligators mají stále "přestavovací" období a to bohužel pro ně trvá už nějaký ten pátek. Do sestavy se vrací po suspendaci Havránek, na marodku se ale přesunuli další hráči, tak bílozelení stále nemají k dispozici kompletní kádr a i toto je příčinou odstupu do zbývajících týmů.
Jestli má Brno problém se střední částí zápasu, tak Trnava měla v prvním kole extrémní problém se vstupem do zápasu. Extrémní počet faulů, většinou přitom nešlo o judgement cally rozhodčích, ale o připravenostní chyby typu false start nebo delay of game, dále fumble, přehmaty a další prvky nekoncentrovanosti. Přesto ale Bulldogs u PBP prohráli "jen" o dva touchdowny a rozdílové byly TDs z kickoff returnů. Přesto Bútora naházel přes 300 yardů a obrana v podstatě udržela černý útok. V obraně Bulldogs překvapili nasazením Bookera na pozici linebackera a jak to tak bývá, jestli je hráč skutečným "atletem", tak mu to půjde kdekoliv (údajně zkoušeli i cornerbacka, ale prý mu chybělo rychlost:-), což Booker se 7.5 tackly v pozici nejaktivnějšího skládače potvrdil. Novým hráčem v týmu je Michal Dian, specialista kicker, trnavský rodák s hojnou zkušeností z prvoligové kopané v Česku i na Slovensku bude moci ukázat, jak hráč kopané zvládne "fotbalové kopání". Protože mají Bulldogs poměrně problém na pozici RB, tak se brněnská obrana může těšit na pořádnou dávku passových pokusů a pokud nepředvedou výkon jako obrana PBP, tak z toho může být poměrně hrozivé skóre. Kdyby letos byla hráčská Fantasy, tak by u Bútory zněl pokyn "nasaďte ho"...
Pick´em mluví zcela jasně, 95 % hráčů tipuje na Bulldogs a skoro stejná část věří i v rozdíl více než dvoutouchdownový.

 

Praha, Slavia, sobota 25.4., 16:00

Prague Black Panthers

vs

Danube Dragons

Panteři létali po zápase s Vikings vysoko, v Grazu málem tvrdě dopadli na zem. Ale těžká výhra je často lepší než snadná, takže proč ne. Tabulka zatím vypadá tak, že PBP by se s Dragons mohli tahat o druhé místo. Dragons už porazili Innsbruck, takže v tomto malou výhodu mají. Tým hrající v severovýchodní Vídni určitě v posledních letech zaostává za Vikings nebo Raiders, ale pro Pantery to nějak zvlášť oblíbený soupeř není, z posledních dvou sezón mají s Draky bilanci 0-4 a dvě loňské porážky byly o tři, resp. čtyři body, takže prostor k odvetě tady stoprocentně je.
Dragons v prvním zápase (byl přenášený živě ORF) porazili, po několika letech, Raiders, vítězství má ale hvězdičku v podobě velmi kombinované sestavy Innsbrucku. Ve druhém zápase pak prohráli v derby s Vikings jednoznačně, Vikings zcela vymazali passový útok Dragons. Zrovna passová obrana ale není to, na čem by PBP mohli stavět.
Pick´em se k souboji o druhé místo v AFL staví z pohledu pražského týmu velmi optimisticky, Panterům přes "nedovařený" výkon v Grazu věří 90 procent.


Praha, Hostivař, neděle 26.4., 14:00

Prague Lions

vs

Příbram Bobcatss

Do sestavy Lions přibyl další import, Nick Cole, receiver a safety. Tak jako v případě Hainese jsou i z Colea Lions nadšení, hráči nejen pomohou herně, ale také s přípravou a z obou importů zatím tým vytěžuje maximum. A to je zatím jen polovina letošní americké dávky. Lions měli v minulém týdnu volno a nemají žádné problémy se zraněními. Příbram si mohli prohlédnout ve dvou zápasech (které spolu ale neměli skoro nic společného) a mírnou výhodu v tomto mají. Cílem bude udržet mobilního Givense, tedy úkol lehce znějící, ale proveditelnost tak snadná asi nebude. Jednoznačně jde však o cestu k úspěchu.
Samotní Bobcats o svůj útok strach nemají, ale i pro ně je klíčem eliminace soupeřova quarterbacka, Haines je pro Příbram jednoznačně největší a možná i jediná obava v pražském týmu. Kromě Tumpacha Středočeši přišli i dalšího RB Datla, takže se na post primárního běžce posune asi Vitiš a záda mu bude případně krýt Bartoš. A samozřejmě univerzální Davis. Výsledek s Brnem Bobcats nijak nepřeceňují, kromě toho, že prostor dostali náhradníci, týmu snadné vítězství příliš nepřidalo. Hlídání mobilního quarterbacka si Příbram zkusila v prvním kole a proti Dundáčkovi se Fandertově obraně dařilo. Uvidíme jak proti Hainesovi.
Pick´em? Čtvrtina věří Lions, tři čtvrtiny Příbrami.

Předzápasové informace k zápasům nižších divizí najdete každý pátek na webu czechfootball.cz!