Home  /  Zprávy  /  Stallions v Praze potvrdili roli favorita D-II

Stallions v Praze potvrdili roli favorita D-II

(po) 27. duben 2015, Michal Rosíval

Zápas mezi Hippos a Stallions navázal na předchozí utkání ve stejném areálu, v němž se utkali Mustangs s Pitbulls. V druhém zápasu dne se ale už domácí neradovali a Stallions si odvezli první výhru ve svém premiérovém zápase sezony po úctyhodném výkonu a skóre 38:7.
Zápas začal se 45minutovým zpožděním a hůře prodleva zapůsobila na Hippos, kteří hned zkraje první čtvrtiny inkasovali. Poprvé v zápase zafungovala pro touchdown spolupráce Doherty-Wajtr, když první jmenovaný Kostaričan hodil 15y pass přímo do rukou Jana Wajtra. Nešlo o poslední touchdownovou spolupráci.
Ta další přišla hned po změně stran. Tentokrát krátký pass po rozehrání ze tří yardů. A aby toho nebylo pro Hippos málo, stačily 4 minuty herního času a 24yardový pass Scotta Dohertyho znovu přistál ve Wajtrových rukavicích. Silná sprcha v zataženém dni pro domácí Hippos. Ti po necelých sedmnácti minutách hry prohrávali 0:21, a že by se jim zrovna dařilo, to se říci nedá.
Malou jiskru naděje vykřesal tříyardovým během Nikola Antoš po dobrém posunu po hřišti v podání domácího celku. Místo navýšení náskoku nebo alespoň udržení dvoutouchdownové ztráty ale Hippos situaci ubránit nedokázali a znova inkasovali. Krátký jednoyardový push zvládl Petr Shejbal a po dvoubodovém potvrzení během Stanislava Lepiče vedli o přestávce Stallions 29:7.
Výkon po poločase byl dost úporný. Stallions byli doslova na koni, nikam nespěchali a dařily se jim zastavovat útoky domácích Hrochů. Druhý poločas tak byl ve znamení neúspěšného dobývání hostující endzóny a prokládala jej občasná snaha Stallions na navýšení svého náskoku. A právě navýšení se povedlo dvakrát. František Hanovec přidal ke svým třem úspěšným extrapointům i 32yardový fieldgoal. Poslední změnou stavu byl 10yardový run Jana Beneše s neúspěšným pokusem o potvrzení za dva body, které bylo jen zkouškou nových herních prvků.
Celý zápas tak vyšel lépe hostům, na které výborně působí akvizice zámořského quarterbacka Scotta Dohertyho. Ten, zvyklý díky loňskému působení u příbramských Bobcats na české poměry, zvládá svou úlohu v týmu favorita Divize II zatím na jedničku a celí Stallions fungují pod jeho vlivem lépe, než si můžeme za poslední dobu vzpomenout. Námitkou by samozřejmě mohl být přesun do nižší divize. Jenže Stallions se rázem daří zlepšit elementární základní věci, které jim dělaly v posledních letech problémy.

Detail zápasu

Prague Hippos
7 : 38
Pardubice Stallions Pardubice Stallions
Q1 Q2 Q3 Q4
HIP 0 7 0 0
STA 7 22 3 6
Statistiky

Datum: 25.4.2015 v 16:00
Počasí: Zataženo, 18°C
Počet diváků: 200
Rozhodčí: Jan Hubálek (R), Václav Kriesman (U), Jan Prajer (HL), Tomáš Benedikt (LJ), Lukáš Přikryl (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 0:7 - Jan Wajtr, 15y pass od Scott Doherty (František Hanovec kick); 9:59
2.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 0:14 - Jan Wajtr, 3y pass od Scott Doherty (František Hanovec kick); 11:10
Pardubice Stallions TD - 0:21 - Jan Wajtr, 24y pass od Scott Doherty (František Hanovec kick); 7:32
Prague Hippos TD - 7:21 - Nikola Antoš, 3y run (Štěpán Křížek kick); 4:36
Pardubice Stallions TD - 7:29 - Petr Shejbal, 1y run (Stanislav Lepič 2pt run); 1:51
3.čtvrtina
Pardubice Stallions FG - 7:32 - František Hanovec, 32y; 3:59
4.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 7:38 - Jan Beneš, 10y run; 7:25