Home  /  Zprávy  /  Preview #15.6

Preview #15.6

(čt) 14. květen 2015, Michal Rosíval
Wien, Stadlau, sobota 16.5., 15:00

Danube Dragons

vs

Prague Black Panthers

Vypadá to, že z domácího semifinále asi ani letos nebude nic, naopak u Dragons budou PBP hájit alespoň třetí místo. První zápas PBP doma vyhráli (35:34), ale pro udržení si třetí pozice musí vyhrát znovu, protože Dragons mají navíc výhru nad Raiders. No ale třetí místo... Psychologicky je to asi lepší, ale jinak je vybírání si mezi semifinále u Raiders a u Vikings jako volba mezi lyžovačkou u Kolína a u Hodonína - ani jedno není nic moc.
Vídeňský QB Good hraje až na zápas proti Vikings velmi dobře a dá se možná i říct čím dál lépe. V posledních dvou zápasech, proti PBP a Grazu naházel dvakrát přes 300 yardů a po pěti touchdownech. Hlavně obranu PBP navíc vodil i po zemi a nebýt netrefeného field goalu, tak Dragons mohli i vyhrát.
Cesta k úspěchu PBP je pořád stejná - lepší passová obrana a ideálně lepší zapojení runové hry. Secondary musí začít dělat big plays, PBP má zatím jediný interception a ten má navíc Štiegler, který chytil pass zoufalství Giants v posledních sekundách zápasu v Grazu. Jinak obrana nemá žádný velký počin a je, dá se říct s odstupem, nejhorší v AFL. Práce trenéra Warda tedy není příliš vidět. S running backy je to složitější, Víšek má fotbalový syndrom vyhoření, Synáček je zraněný a k dispozici je tak jen Reinvart, který hraje i českou ligu. Pokud Caballero naháže okolo nebo přes 400 yardů, tak samozřejmě platí "k čemu běhat", ale...
V prvním zápase mezi těmito týmy na PBP sázelo 90 % hráčů, přes vyrovnaný první zápas a otočení domácí výhody i v odvetě tipuje 70% většina na Black Panthers.


Příbram, Marila, sobota 16.5., 17:00

Příbram Bobcats

vs

Prague Lions

Protože Bobcats nemají příští týden k dispozici svůj areál a také aby mohla být veškerá pozornost upřena na historicky první pardubické derby o čelo D-II, byl odvetný zápas mezi Bobcats a Lions již před sezónou o týden posunutý a šesté kolo D-I je tak roztaženo do dvou víkendů.
Jednoznačným lightmotivem zápasu je účast nebo neúčast Hainese. Pokud QB Lions k dispozici nebude, tak asi "není o čem", Bobcats jistě vyhrají. Podstatnější otázka by pak nebylo, jestli vyhrají, ale jestli stáhnou jedenáctibodový náskok Lions z prvního zápasu, protože skóre ze vzájemných zápasů může hrát roli.
Bobcats v Trnavě postrádali několik starterů, jejich neúčast byla ale daná osobními nebo pracovními důvody a proti Lions by Příbram měla být v plné síle. Útok se, zdá se, sehrává zápas od zápasu lépe, čemuž určitě napomohl i návrat Tumpacha.
Pro Lions platí, že výkon stojí a padá na Hainesovi, rozdíl ve hře je obrovský. A jeho účast je padesát na padesát. Ale aby to pro Lvy nebylo jen negativní, jsou i dobré zprávy - RB Růžek je OK a ačkoliv to v zápase s PBP bylo čistě a pouze na něm, tak hrál skvěle a měl několik výborných průniků. Zdraví jsou už obránci Cole a Pae, obraně pomůže i nový DE Kyle Lamothe (případně hrající i jako TE). A do útoku přichází receiver Casey Caton. Nikdo z nich ale asi nepomůže hlavnímu problému Lions, tedy útočné lajně. Té by mohlo pomoci snad dvoutýdenní volno, který tým využije k pořádnému tréninku - pro Lions by ale volno mohlo přijít až po klíčovém zápase s Bobcats.
V Pick´em v druhou lionskou výhru věří jeden ze sedmi, zhruba dvě třetiny ale tipují na relativně vyrovnaný zápas, tzn. na nejvýše dvoutouchdownové vítězství Bobcats.

Předzápasové informace k zápasům nižších divizí najdete každý pátek na webu czechfootball.cz!