Home  /  Zprávy  /  Titans podruhé vyhráli, Hellboys jsou i nadále bez úspěchu

Titans podruhé vyhráli, Hellboys jsou i nadále bez úspěchu

(út) 26. květen 2015, Michal Rosíval

Titáni se prosadili podruhé řadě a tentokrát i před více než dvěma stovkami fanoušků. Pojistili si tak odskok z chvostu tabulky a drží čtvrtou příčku v Divizi III.
Ještě v úvodní části zápasu se blýskl domácí returner Petr Fischer, který nádherným během přes celé hřiště vrátil punt Hellboys až do koncové zóny pro 82y punt return s pomlsnou třešničkou v podobě touchdownu. S potvrzením z kopačky lajnaře Pulce se tak vstupu zápasu zhostili lépe domácí borci a ujmuli se vedení 7:0.
Nejzajímavější částí celého zápasu bylo ale druhé dějství, které nabídlo hodně zmatených situací. Budějovický David Zíka byl po puntu nejpozornější a když se returnující sestava dotkla nešťastně míče, který dopadl jen kousek před endzone, dokázal se ho zmocnit a srovnal skóre s příspěvkem Kamila Roby – 7:7. Necelé tři minuty před polovinou se na pozici TE objevil domácí kicker a univerzál na lajně Ladislav Pulec a nehlídaný obranou budějovického týmu dokázal využít váhovou převahu, zachycený pass protlačil se ziskem 18y až za goal line a opět poslal svůj tým do vedení stavem 14:7. I na tuto akci ale zvládli Hellboys v zápětí odpovědět a postupným krájením yardů se nakonec Petr Jindra prosadil krátkým během. Stav v polovině byl vyrovnaný 14:14.
Rozhodnutí zápasu přišlo ve třetí čtvrtině. Nejdřív si pro body doběhl liberecký Michal Konc a v závěru zápasu byla k vidění další zajímavost, když vyseknutý míč QB Roby, rozehrávajícího z vlastní endzone, zalehl jeden z budějovických receiverů. Stačilo málo a namísto libereckého safety se mohl v zápisu objevit touchdown. To by ale domácí borci nesměli přestat hrát a nenechat věci osudu. Dále už se skóre neměnilo a rozdílem deseti bodů, v zápase bohatém na chyby, zápas skončil.

Detail zápasu

Liberec Titans
24 : 14
Budweis Hellboys Budweis Hellboys
Q1 Q2 Q3 Q4
TIT 7 7 10 0
HEL 0 14 0 0

Datum: 23.5.2015 v 15:00
Počasí: Polojasno, 20°C
Počet diváků: 220
Rozhodčí: Libor Coufal (R), Ciaran Kelly (U), Pavel Šimon (HL), Lukáš Přikryl (LJ), Marek Vejvoda (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Liberec Titans TD - 7:0 - Petr Fischer, 82y punt return (Ladislav Pulec kick); 3:21
2.čtvrtina
Budweis Hellboys TD - 7:7 - David Zíka, 0y fumble return (Kamil Roba kick); 8:01
Liberec Titans TD - 14:7 - Ladislav Pulec, 18y pass od Pavel Mráz (Ladislav Pulec kick); 2:46
Budweis Hellboys TD - 14:14 - Petr Jindra, 4y run (Kamil Roba kick); 1:01
3.čtvrtina
Liberec Titans TD - 22:14 - Michal Konc, 3y run (Vojtěch Pulec 2pt run); 5:19
Liberec Titans SAF - 24:14; 3:07