Home  /  Zprávy  /  Letem světem 24/2012

Letem světem 24/2012

(po) 15. říjen 2012, Michal Rosíval

Německo
Schwäbisch Hall Unicorns - Kiel Baltic Hurricanes 56:53
German Bowl. Kiel vedl v průběhu 4.čtvrtiny o 15 bodů, ale nakonec se prosadil obhájce z titulu z jižní divize a osmnácti body v závěru zápasu výsledek otočil.
Ze všech statistik zápasu asi nelze nezmínit výkon Fritze Waldvogela. QB Jake Spitzlberger zkompletoval pass 28x z 41 pokusů a 18 (!!) z nich bylo právě na "ptáčka" z S.Hallu, který nachytal celkem neskutečných 290 yardů. Ačkoliv by výsledek zápasu mohl naznačovat, že to byl touchdown za touchdownem a vyhrál ten, kdo měl míč jako poslední, tak ve skutečnosti zápas nabídl 29 drivů a touchdownů bylo "jen" 13. Obrany tedy svoji roli v zápase měly také a čtvrtý down se dokonce nehrál ani jeden.

Slovensko
Bratislava Monarchs - Zvolen Patriots 26:0
Nitra Knights - Trnava Bulldogs 2:28
Zázrak se nekonal a Monarchs svůj titul obhájili bez vážnějších problémů. Informace o vyrovávání soutěže ale nejsou jen prázdnými slovy, rozdíl mezi Bratislavou a zbytkem Slovenska se skutečně snižuje. Jednotlivé týmy jsou nahoru a současně Monarchs s odchodem "starých" hráčů, kteří pamatují ještě dobré roky v ČLAF šli dolů a generační výměna postihla i je.
Zajímavostí slovenské ligy je nejasnost v dalším pořadí - zatímco Monarchs jsou s bilancí 3-0 jasně první, zbývající týmy se porazily vzájemně a skončily na bilanci 1-2. Kdo je ale druhý, to je otázkou, protože stránky SAAF o soutěži mlčí zcela (poslední zpráva je z dubna), na polooficiálních-polofanouškovském profilu na facebooku se tabulky nezveřejňují a na profilu mistrovských Monarchs je velké varování, že tabulka je pouze neoficiální. Druhým týmem je podle této neoficiální (a současně jediné) tabulky Trnava, která má jako jediný tým ze trojice kladné skóre a to díky do značné míry šokující výhře v Nitře. A neoficiální druzí Bulldogs už patrně zůstanou, protože SFL žádná předsezónní pravidla, která by na tuto "nečekanou" situaci pamatovala nemají. Zatímco rovnost na druhém místě je koneckonců jedno, kdyby k remíze tří týmů došlo na místě prvním, to by bez předem stanovených pravidel mohl být lehce problém...