Home  /  Zprávy  /  Preview #15.9

Preview #15.9

(pá) 5. červen 2015, Michal Rosíval
Praha, Hostivař, sobota 6.6., 14:00

Prague Lions

vs

Trnava Bulldogs

Bulldogs přijedou na horkou lionskou půdu, takhle se to dá říct. Jak moc horká bude herně, to se uvidí, ale předpověď slibuje hezkých 32 stupňů ve stínu. Lions samozřejmě žijí a umírají s Hainesem a poslední dobou spíše umírali. Stav prvního quarterbacka je hodnocen stále jako padesát na padesát, což byl už už před měsícem a vyloženě slibně to tedy nevypadá. Nebo na nejvyšší stupeň funguje propaganda, jeden nikdy neví. Pokud by Haines k dispozici nebyl, tak bude mozkem útoku Coles. Byla by to ale škoda, protože by to mohl být velmi dobrý zápas o třetí místo v tabulce, zápasy těchto dvou týmů v Praze vždy velmi zajímavé a velmi vyrovnané. Je třeba připomenout, že letos zatím Lions nehráli v plné síle. Na začátku sezóny nebyly komplet posily, potom zase chyběl Haines. Lions už jsou asi poněkud odepsaní v myslích mnoha (a ano, bez Hainese tomu týmu není snadné věřit), ale pokud budou v plné síle, navíc s momentem překvapení, kdy si na ně tři lepší týmy věří a i Brno doufá v úspěch? Pro ligu se dá říct jen - kéž by...

Trnava proti Brnu v útoku vyzkoušela nový, velmi efektivní playbook - toss doleva na Eddie Lacyho Bradleyho a toss doprava na Bradleyho. Výsledky byly ohromující, Bradley se 13× dotkl míče a získal 167 yardů. Proti Brnu to ale nebylo jen o Bradleym, jak by se možná mohlo zdát, zpět jsou receiveři a Trnava zase háže, Bútora měl 46 passů a z toho dvě třetiny zkompletoval. Po "otazníkových" výsledcích s Příbramí a PBP se tedy vrátil na dobrou trať. V Trnavě si každopádně můžou drbat hlavu za prohru s Black Panthers...


Brno, Ragby Bystrc, neděle 7.6., 14:00

Brno Alligators

vs

Prague Black Panthers

Před týdnem si v Brně pochvalovali, jak jim pauza přišla vhod a jsou konečně všichni zdraví. Byli. V zápase v Trnavě se zase zranili tři linebackeři (nikoliv prvního sledu) a buď mají Alligators nehorázný pech nebo už něco musí dělat špatně. S výkonem byl ale coaching staff spokojen, tedy až na - bohužel velmi zásadních - pět turnoverů. Pravda je, že QB Fortelný měl poslední dva zápasy velmi solidní a když si hráči dají pozor na ztráty, tak by z toho pár bodů být mohlo.

Možná i víc než pár. V rozhovoru před zápasem s Bobcats lineman Králík mluvil o tom, jak věří obraně atd., po zápase, ve kterém obrana PBP hořela jako u nás nikdy, už zástupci Black Panthers mluvili o tom, jak "český tým" bez pomoci hráčů "rakouského týmu" tak nějak padl na ústa, nenašel se nikdo, kdo by tým táhl a že se bude oddělovat zrno od plev. Pravda je, že výhra z Trnavy byla extrémně šťastná, ale tento tým má letos pět výher, tak snad nebude až tak lze.

Do Brna pojede zhruba stejná sestava jako hrála proti Příbrami, rozdíl bude samozřejmě Dundáček (měl by to být obligátní poločas) a returny vylepší zvučnější jména (čti: nejspíše Štiegler). A co víc člověk (a trenér) potřebuje ke štěstí... Zvlášť, když ho v zápase s Bobcats mile překvapil výkon running backa Sýkory, který bude běhat opět. Nebude to zápas, který má něco rozhodovat, ale bude určitě zajímavé sledovat, jak zásadní vliv na hru týmu má přítomnost pár jednotlivců a také to, jak vlastně drtivá prohra s Příbramí na tým zapůsobí. Mistr ligy by asi - bez ohledu na sestavu - měl výkonem v Brně říct jasné "omlouváme se, minulý týden to bylo politováníhodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let".

Mimochodem, věřte, nevěřte (při pohledu na výsledky to snadné není), ale v Trnavě a proti Příbrami hrály skutečně víceméně shodné týmy, jediný hlavní rozdíl byl ve starting quarterbackovi, který ale u výhry nad Bulldogs už vlastně ani nebyl, protože ta se upekla až v druhém poločase. A stejný tým tedy bude hrát i proti Alligators.







Zápasy D-II do tabulky asi nic zásadního nepřinesou, jedna pikantérie ale s víkendovými zápasy druhé divize spojená je - oba se hrají v Pardubicích, oba v neděli a oba na jednom stadionu. Rivalové Stallions a Bucks se totiž podělí o Letní stadion a zápasy odehrají v rámci jednoho dlouhého pardubického fotbalového odpoledne. Před 14 dny a za 14 dní znovu boj mezi sebou, teď tak trochu "bok po boku". Nebo možná raději za sebou:-)

Velké otázky se budou odpovídat v D-IV. V areálu Bantice se Knights a Warriors utkají o vítězství v západní skupině. Ve hře není jen první místo jako takové, ale zejména domácí výhoda (a lehčí soupeř) v semifinále i samotném finále divize. Lepší výchozí pozici má Znojmo, kterému stačí i prohra o 7 bodů. Nordians s Rangers si to pak rozdají o místo třetí, Teplice v "poločase" vedou o tři body.

Na východě si Mammoths výhrou potvrdí první místo ve skupině, v Šumperku budou Dietos bojovat o postup. Pokud s Gladiators prohrají, tak hotovo dvacet. Pokud vyhrají, tak zaprvé bude hrát roli skóre (první zápas vyhrála Vysočina o 15) a zadruhé by situaci mohlo zamotat ještě šesté kolo.

Předzápasové informace ke všem zápasům nižších divizí najdete v pátek na webu czechfootball.cz!