Home  /  Zprávy  /  Haines je zpět a s ním jsou zpět i Lions

Haines je zpět a s ním jsou zpět i Lions

(út) 9. červen 2015, Michal Rosíval

Divize I: Lions-Bulldogs 49:14

Jestli ani tento zápas někoho nepřesvědčí, že záleží na výkonu týmu, ale i konkrétních jednotlivců, tak už nic. QB Lions Haines se uzdravil do té míry, že mohl nastoupit a zaprvé rozhodl zápas a zadruhé napumpoval odhodlání i do žil spoluhráčů. V třech a půl zápasech s Hainesem mají Lions skóre 124:54, ve dvou a půl bez něj 14:64.
Bulldogs po zarážející prohře s PBP museli přijmout další drsnou lekci od pražského týmu. Paradoxně si přitom po prvním zápase pochvalovali, jak je hra Lions čitelná a jak neměli problém Hainese ubránit, protože věděli, co bude hrát. Ano, mělo by se asi zmínit, že za Bulldogs nenastoupil nejlepší obránce Booker. Proč Bradley zase nehrál celý zápas, to vědí jen v Trnavě.

Divize I: Alligators-Black Panthers 7:42

Trochu podobný příběh jako u Lions, jen těch povzbuzovačů týmu PBP použili více. Po ostudě s Bobcats hráli Dundáček, Štiegler, Augusta nebo Mikulka a i když hráli jen poločas, tak to prostě stačí, aby pro tým vyrobili dostatečný náskok. Česky diferensmejkrs. A Brno se opět dokázalo rozložit samo. První drive Alligators, touchdown (Brno tedy proti PBP opět doma vedlo!), poté kickoff, který vypadal tak, že z něj nelze na returnu udělat absolutně nic. Ale absolutně nic znamená v případě Dundáčka všechno... Po zemi se šourající míč sebral na svých 15 yardech a se dvěma bloky to "prostě přeběhl", dá se říct nechutně jednoduše. Brněnská rána první. Druhý drajv opět dobrý, dokonce tak dobrý, že si trenér PBP vzal raději timeout, prostřídal a dobře udělal, protože Folauf chytil svůj první interception zápasu. A tím Brnu zasadil ránu druhou a poslední. Celkem Alligators už podruhé v řadě ztratili pětkrát (!) míč, pěkný zápas na černobílé straně zahrál Šindler, který chytil tři touchdowny.
Prohrou Brno ztratilo i teoretickou naději na postup, čtverka pro semifinále je tak definitivní.

Divize II: Stallions-Patriots 42:0

Tradiční zápas Stallions v této sezóně. V prvním poločase vytvoření náskoku a ve druhém poločase již jen doběhnutí času. Doherty tentokrát šestibodově zacílil čtyřikrát, po "výpadku" v minulém zápasu opět víc než jeden TD zaznamenal Wajtr, netradiční dva chycené touchdowny měl i Plaček.

Divize II: Bucks-Hippos 36:0

Bucks zdědili večer hřiště od Stallions, kteří hráli v rámci dvojzápasu už odpoledne, což pro ně znamenalo méně práce s předzápasovou přípravou, ale také nutnost strpět obří nápisy Stallions v obou endzónách... Bucks minulý týden v Ostravě ztratili praktickou šanci na druhé místo, ale proti Hippos naprosto s přehledem rozhodli o tom, že skončí (nejhůře) na třetím místě D-II, tzn. jako sedmý nejsilnější český tým. V kategorii dospělých. Jedenáct hráčů kádru je totiž v juniorském věku a na podzim určitě zúročí své jarní zkušenosti.

Divize IV

Skoro vše je rozhodnuto nebo alespoň významně naznačeno. Znojmo doma potřebovalo uhájit proti Varům sedmibodový náskok a mohlo mít výhodu domácího prostředí v celém playoffs. Proti "nepodstatnému" zápasu proti Trutnovu Knights na nejdůležitější domácí zápas sezóny přišla podpořit jen třetina fanoušků (avšak stále hezkých 250) a i to možná rozhodlo, když dvě minuty před koncem Mařík proměňovat 10yardové povrzení za dva body o všechno. Warriors své #1 nasazení v playoffs musí ještě potvrdit výhrou v Teplicích, ale to se nejeví jako zásadní problém. I proto, že Nordians propadli v odvetě s Rangers a skončí tak, nejspíš, na posledním místě.

Na východě své první místo formálně stvrdili Mammoths, kteří se už dvě kola před koncem mohli šetřit na semifinále (nyní už vědí, že proti Znojmu). Ve druhém zápase sice Dietos porazili Vysočinu, ale pouze o šest bodů. V tabulce je teď sice ještě na druhém místě Šumperk, ale pro udržení musí v šestém kole buď porazit Přerov (kterému ale kromě vítězství v "Haná Bowlu" o nic nejde) nebo musí zafandit druhému týmu Ostravy, který hostí Gladiators.