Home  /  Zprávy  /  Preview #15.10

Preview #15.10

(pá) 12. červen 2015, Michal Rosíval
Příbram, Marila, sobota 13.6., 18:00

Příbram Bobcats

vs

Trnava Bulldogs

Dva dobře našlápnuté týmy, které přicházejí o hráče, to jsou Bobcats a Bulldogs. Příbrami budou chybět zranění Leicht a Bartoš, stopku má Murgaš. Samozřejmě stále trvá problém s running backy, takže běhat bude v minulém zápase osvědčený Urban a s ním Datel. Alespoň, že je, snad, v pořádku Davis. V každém případě by stavy zraněných a absentujících mohly být lepší.

Totéž platí i pro Bulldogs. Proti Lions nehrál a proti Bobcats nebude hrát Booker, na semifinále by ale už fit být měl. Booker ale není jediný zraněný linebacker, takže minusy ve středu obrany platí pro oba týmy. Bradley v prvním zápase hrál jen poločas kvůli jet lagu, ve druhém zápase zápas nedohrál, snad protože Trnava příliš vyhrávala a ve třetím zápase skončil taky po zhruba poločase, protože zase Trnava moc prohrávala. Asi. V ani jednom zápas americký RB ale nehrál "full time" a jeho užívání je trochu záhadou.

Pick´em říká, že buď se Slováci nezapojují nebo jsou realisté, protože 95 % věří Bobcats.

 

Praha, Hostivař, neděle 14.6., 14:00

Prague Lions

vs

Brno Alligators

V zemi hostivařské opět vše zalito jest sluncem. Sluncem z Oregonu. Hra s Hainesem a bez něj je pro Lions 100 a 0. Ale to není asi nic moc objevného, stačí se podívat jako Black Panthers hráli bez quarterbacka proti Příbrami. Nejspíš v obou případech přitom nejde jen o hru (passového) útoku, jako zázrakem hrají o dva levly líp všichni. Obrana Lions Trnavě nedovolila skoro nic, Cole pak úspěchy celé obrany zosobnil do svých tří interceptionů (z nichž jeden vrátil pro touchdown). Vzhledem k tomu, že Brno mělo v posledních dvou zápasech celkem deset (!) turnoverů, tak nejen Cole může těšit na vylepšení svých obranných statistik.

Alligators si před druhou půlkou sezóny (ostatně stejně jako před první) věřili, že Lions by mohli být tím týmem, který letos porazí. Po minulém týdnu možná věří stále, nejspíš ale o něco méně... Tak jak si v polovině sezóny chválili, jak jsou zdraví, tak kromě chybějících v minulém zápase, budou chybět i Janďourek a Jordán, tedy letos nejlepší running back a starting wide receiver.

Pick´em i tento zápas vidí naprosto jednoznačně, 95:5. 70 % hráčů Lvům přisuzuje i výhru o pět touchdownů nebo vyšší.

 

Wattens, Gernot-Langes-Stadion, neděle 14.6., 15:15

Swarco Raiders Tirol

vs

Prague Black Panthers

Zápas se nebude hrát v Innsbrucku, ale ve Wattensu. Co se panoramat týče, tak žádná ztráta a pokud jde o diváky, tak úvodní snímek je ze zápasu s Vikings, kdy pěkná útulná tribunka byla takto zaplněná třicet minut před zápasem. Zážitkově si tedy PBP stěžovat určitě nemůžou.

A teď ke hře. Black Panthers před sebou mají pořádně těžký dvojzápas, v neděli venku Raiders a sobotu na to venku Vikings. Ve hře je stále hodně, v případě dvou výher PBP vyhrají základní část. Jedna prohra z těchto dvou zápasů je ale odsune asi až na místo třetí. Ano, ve hře je určitě i taktika a to jistě nejen v hlavách pražských trenérů, ale i týmech okolo Fataha (Raiders) a Calaycaye (Vikings). Všichni vědí, že úplně nejvíc fajn by bylo hrát v semifinále proti Dragons. A když to nevyjde, tak pak zvolit správně. Ale co je správně... Je lepší bránit útok Raiders nebo útočit do obrany Vikings? Případně vyjde lépe dobývat defense Innsbrucku nebo bránit vídeňský útok? Vychází to tak nějak padesát na padesát, takže o starost míň...

PBP do Tirolska pojedou s jediným RB Reinvartem, ale to je víceméně standard, který je už asi nerozhodí. Co trochu k rozhodzení je - problém s DB, konkrétně se safety pozicí. Hildebrand se o víkendu žení, takže bude out (trenéři asi budou doufat, že pouze on...). Zraněný je Kabát. To znamená dva velké problémy. Které mají dvě velká řešení. Kdo jsou nejlepší skill hráči PBP? OK, vynechte Caballera. Ano, PBP plánují do obrany nasadit své dva elitní Jany. Dundáčka na safety, Štieglera spíše na cornera. Štiegler hrál cornera v české lize proti Trnavě a nenápadně naznačil, že u nás není lepší corner v bránění chytání míče. Teď dostane možnost to předvést i v AFL. Dvojice Erlsbacher-Štiegler by tak mohla být neméně zajímaví jako dvojice Martini-Dundáček.

Rozhodně půjde o zápas, který by fanda evropského fotbalu měl vidět, ale bohužel buď naživo, nebo nic. Raiders TV totiž letos z Wattensu nevysílá a i když v neděli ORF bude živě vysílat zápas AFL, půjde o duel Vikings-Giants. Škoda.

Jestli jsou Slováci realisti a Trnavě nevěří, tak stejnou nadsázkou jsou Češi dost velcí snílci, protože dvě třetiny věří ve výhru PBP. Mimochodem, na internetu jsou na tento zápas kurzy 1.04-7.00. Čili něco na úrovni zápasu Česko-Rakousko v hokeji. Otázka zní, kdo se zbláznil:-)


V D-II hrají první dva proti posledním dvěma, takže výsledky zápasů Stallions-Hippos a Patriots-Steelers nejsou až takovou záhadou. Jeden "nečekaný" faktor by ale zápas v Plzni mít mohl - horko k zalknutí a cesta Ostravy napříč republikou.

Oč nudnější (samozřejmě pouze z pohledu celosezónního vývoje) budou zápasy ve "dvojce", o to zajímavější budou o patro níž. Sígrs proti Blades hrají o vítězství v divizi a právo pořádat Bronze Bowl. Titans proti Mustangs hrají o třetí místo v tabulce a Mustangs ještě o teoretickou naději na postup do finále. A konečně Pitbulls s Hellboys hrají taky o hodně - kdo prohraje skončí poslední v D-III.

Předzápasové informace ke všem zápasům nižších divizí najdete v pátek na webu czechfootball.cz!