Home  /  Zprávy  /  Skončila základní část ČLAF 2015, vzhůru do playoffs!

Skončila základní část ČLAF 2015, vzhůru do playoffs!

(po) 29. červen 2015, Michal Rosíval

Divize II

Až finále divize (Silver Bowl X) za dva týdny ukáže, jak moc byla výhra Steelers 17:7 nad Stallions dílem konzervativního pojetí zápasu hraného na kluzkém terénu ze strany Stallions (v překladu: hlavně nedopadnout jako Lions a nezranit se v bezvýznamném zápase) nebo Ostrava skutečně může být vítězi divize rovnocenným soupeřem.

Ve druhém zápase víkendu svou nejlepší sezónu zakončili Bucks. Mimochodem, při výhře 34:13 v Plzni bylo jen 18 hráčů. Když minulý týden končila základní část "osmičkové" D-IV, tak všech osm týmů mělo více hráčů!

Divize III

Blades podobně jako Stallions před zápasem věděli, že ať se stane cokoliv, tak za tři týdny budou hostit Bronze Bowl III a byla by pořádná škoda o tento pro všechny členy zatím životní zápas přijít. Na rozdíl od vítězů D-II ale v závěru přecijen výhru na svoji stranu strhli (30:21) a ve finále tedy mají šanci uhájit perfect season.

Pitbulls zakončili sezónu skvěle a do sezóny 2016 půjdou se šňůrou dvou výher. Pravda, protože jim předcházely čtyři prohry, tak ani výhra 15:13 nad Titans nijak zvlášť sezónu nezachrání, ale bilance 2-4 už nevypadá tak zle. Ani prohra nesesunula Titans ze třetího místa a to k finále nebylo nijak daleko, rozhodla prohra 3-7 se Sígrs v prvním zápase sezóny.

Sígrs se s ohledem na účast ve finále také nikam necpali a nakonec zůstali někde mezi výsledkem Stallions a Blades. Ve druhém poločase dotahovali a dotáhli přesně. Za stavu 12:12 po čtyřech čtvrtinách ale rozhodčí zápas předčasně a hlavně nepochopitelně ukončili a místo prodloužení si týmy podávaly ruce. Protože byl zápas ukončen předčasně, bude muset být jeho výsledek ještě potvrzen, ale je pravděpodobné, že zůstane takový, jaký byl v momentě ukončení.

Přátelsky

Ženy zakončily přípravné období na první ročník své soutěže - přátelský zápas hraný 8s formou vyhrály Black Cats nad Harpies 38:19.