Home  /  Zprávy  /  Přípravou na kvalifikaci proti Polsku bude zápas v Maďarsku

Přípravou na kvalifikaci proti Polsku bude zápas v Maďarsku

(út) 11. srpen 2015, Michal Rosíval

Kromě domácí kvalifikace proti Polsku se letos národní tým střetne i s Maďarskem. Zápas se uskuteční v neděli 27. září od 15:00 v Budapešti na stadionu BVSC.

Zatímco pro český tým půjde o generálku na zápas proti Polsku, Maďary v první fáze kvalifikace čeká 2 týdny po přípravě Srbsko. Zápas v Srbsku bude prvním zapojením Maďarů do evropských soutěží vůbec a zápas proti Česku bude prvním zápasem maďarského národního týmu vůbec!

Letošním mistrem Maďarska se stali Budapest Wolves. Nevyhráli ale maďarskou ligu, protože ve finále prohráli se slovenskými Bratislava Monarchs. Představu o úrovni maďarského fotbalu si můžete udělat shlédnutím finálového zápasu mezi Monachrs a Wolves, který před měsícem proběhl právě na BVSC stadionu. Dlouhodobě nejlepší maďarský tým, Wolves, letos vyhrál třetí rakouskou ligu a příští rok by se měl objevit ve druhé rakouské lize. A protože je svět malý a střední Evropa obzvlášt, tak se zde potká i s bratislavskými Monarchs.

ČAAF zvažuje možnost vypravení fanouškovského autobusu na tento zápas. Očekáváná cena by byla 1000 korun plus vstupenka, odjezd z Prahy s možností přistoupení po trase (D1, D2). Podmínkou je alespoň 30 účastníků zájezdu. V případě zájmu vyplňte nezávazný formulář (do 25. srpna).

Pro hráče vede cesta do týmu zejména přes otevřený tryout, který se koná 30. srpna v Praze. Informace o něm byly rozeslány prostřednictví RS a všichni hráči zprávu najdou ve svém profilu.