Home  /  Zprávy  /  Příprava v Maďarsku dopadla úspěšně

Příprava v Maďarsku dopadla úspěšně

(po) 28. září 2015, Michal Rosíval

Očekávaná výhra s řadou chyb, které je třeba vypilovat. Tak hodnotí přípravný zápas v Maďarsku český národní tým v americkém fotbale. Ten v neděli porazil nově složený výběr Maďarska v Budapešti 26:7 a z výhry si odnesl řadu cenných poznatků. Už 11. října totiž v Pardubicích Češi vyzvou Poláky v kvalifikačním zápase o mistrovství Evropy.

Česká reprezentace v americkém fotbale odehrála v Budapešti první zápas od loňského 6. září, kdy porazila v domácím prostředí Nizozemsko 12:6. V hlavním městě Maďarska si díky zápasu 14 dní před klíčovou kvalifikací v Pardubicích proti Polsku vyzkoušeli reprezentanti vzájemnou souhru a našli také neduhy ve své hře. Maďaři národní tým teprve skládají, i díky tomu Češi zvítězili přesvědčivě 26:6.

Tým trenéra Daniela Leška mohla těšit dobrá práce quarterbacků a kvalitní forma receiverů. Přihrávky tedy českému týmu docela šly. Problém byl ale ve hře běhové, která český fotbal trápí už delší dobu. Na pozici se vystřídali David Růžek z pražských Lions, Adam Synáček z Prague Black Panthers a Jakub Imr z Ústí nad Labem Blades. Paradoxně nejméně se dařilo druhému jmenovanému, který hraje v nejlepším českém týmu.

Mezery hledal trenér Leško i v obranné hře. „Máme problémy s přebíráním hráčů při motionech. Tam musíme zapracovat, abychom si hráče a prostory předávali plynuleji a bez problémů,“ uvedl po zápase.

Těšit jej naopak může zmíněná forma quarterbacka Jana Dundáčka. Ten čerpá z dvou let učení se od Kylea Newhall-Caballera, hvězdného hráče, který v Black Panthers působil. Dundáček dobře běhá a je největší hrozbou českého týmu. Právě on dal dva touchdowny týmu a třetí hodil krásnou přihrávkou do rukou připravenému spoluhráči z týmu Janu Štieglerovi.

Nelení ale ani Poláci. V domácím zápase s Ruskem vynikaly hlavně obrany obou týmů, kvalifikační soupeř českého týmu zvítězil 7:0, tedy rozdílem jediného touchdownu. Češi mají necelé dva týdny, aby eliminovali chyby ze své hry, pardubický zápas je duelem o vše. Vítěz bere vše, poražený má smůlu. 11. října na Letním stadionu vedle Tipsport Arény se tedy rozpoutá bitva o Evropu.