Home  /  Zprávy  /  U15 flag - suverénní Bobcats

U15 flag - suverénní Bobcats

(po) 9. listopad 2015, Michal Rosíval

V playoffs Flagového mistrovství U15 potvrdili Bobcats roli dominátorů sezóny a playoffs zvládli v suverénním stylu. Nejprve v semifinále deklasovali pražskou Wolf Pack 81:13 a ve finále i pošesté v sezóně porazili znojemské Knights, tentokrát 52:28.

Znojmo si stříbrné medaile vybojovalo semifinálovou výhrou 26:12 nad Warriors z Karlových Varů. I v jejich případě jde o zasloužené zhodnocení celoroční práce, vždyť v soutěži (vyjma zápasů s Bobcats) prohráli jenom dvakrát. Zajímavé je, že prohráli s trutnovskými Rangers, kteří vůbec nepostoupili do playoffs, ačkoliv jednou porazili Knights i Bobcats.

Z bronzu se nakonec mohla poradovat pražská Vlčí smečka, která se z rekordního jednaosmdesátibodového přídělu v semifinále dokázala otřepat tak, že v zápas o třetí místo udržela čisté konto a vyhrála nad Vary 20:0.

Nejvíce touchdownů v playoffs nasbíral příbramský Tomáš Bučil. S míčem v soupeřově endzóně se během dvou zápasů objevil 11× (pětkrát po runu, šestkrát po passu) a aby toho nebylo málo, hodil si i jeden TD pass. Celkem v příbramském dresu skórovalo sedm hráčů a i passová hra byla rovnoměrně rozdělená mezi oba quarterbacky.

Mladí Bobcats tedy od vstupu na scénu vloni při Flagovém poháru (jednodenní halová soutěz) vyhráli tři ze tří soutěží, kterých se zúčastnili. Příbramský trenér Bohuslav Rom den po flagovém playoffs vedl kemp pro mladé hráče a jejich trenéry. Za rok uvidíme, jak moc se o tajemství úspěchu podělil.

Detail zápasu

Příbram Bobcats
52 : 28
Znojmo Knights Znojmo Knights
Datum: 7.11.2015 v 14:30
Počasí: Zataženo, 15°C
Počet diváků: 150
Rozhodčí: Filip Haza (R), Stanley Hameder (HL), Libor Coufal (FJ)
 

Skórující hráči (touchdowny)
Příbram Bobcats Jakub Mallát 21, Tomáš Vokurka 5, Tomáš Bučil 20, Tomáš Bučil 32, Tomáš Bučil 13, Tomáš Bučil 38, Tomáš Bučil 32, David Lukšan 6
Znojmo Knights Václav Mutina 45, Vojtěch Kubák 36, Vojtěch Kubák 24, Radek Klusoň 12