Home  /  Zprávy  /  Nové týmy mezi muži: Golems a Sharks

Nové týmy mezi muži: Golems a Sharks

(čt) 26. listopad 2015, Michal Rosíval

Zatímco přihlášky do ČLAF, 2.Ligy a 3.Ligy 2016, tedy do divizí mužské soutěže hraných v 11s formě jsou již uzavřeny, přihlašování do 4.Ligy (soutěž hraná v 8s formě) probíhá až do Vánoc. Již nyní jsou však přihlášené dva kluby, které dosud svůj tým v mužské, ale ani žádné jiné tackle soutěži, neměly. Pokud v předešlých letech nové týmy přicházely spíše ze západu republiky, tentokrát jde o dvojici z nejvýchodnějších - Zlín a Třinec.

Zlín Golems
Golems nejsou zcela nový klub, jde "pouze" o přejmenování klubu Bjorken Hammere. Hammere byli dlouhodobě "spící" klub, který se sice v minulosti třikrát zúčastnil flagového mistrovství, ale do tackle soutěží se dosud nikdy nezapojil. Nyní tedy "Kladiva" poskytly knowhow a zlínský region dodal lidský potenciál. Díky Golems přestane být Zlínský kraj posledním bílým místem na mapě regionů, kde fungují tackle týmy.

Třinec Sharks
Na rozdíl od Golems jde v případě Sharks o "novostavbu", Sharks jsou i nejčerstvějším členským klubem, pomyslné razítko na jejich členství teprve zasychá. Zatímco zlínští Golemové budou hráčsky fotbalem dosud spíše nepolíbení, v tomto ohledu jsou Sharks již dále. Tým se formoval delší dobu. Žraloci o zapojení do soutěže uvažovali již v letošní sezóně, ale nakonec řada hráčů hrála za Steelers. S notnou měrou zjednodušení se tedy dá říct, že letošní druhý tým Steelers se v sezóně 2016 trhne a přesune do Třince.