Home  /  Zprávy  /  Nový HC Bulldogs: Budu hrát pouze pokud to bude potřeba

Nový HC Bulldogs: Budu hrát pouze pokud to bude potřeba

(po) 21. prosinec 2015, Radim Kroulík

Po dvou sezonách, které strávil jako hráč Bulldogs, se John Booker opět vrací do Trnavy. Přestože byl Booker zvyklý měnit pozice na hřišti, jeho nová role bude odlišná. V sezoně 2016 bude zastávat pozici Head Coache Trnavy Bulldogs. Na této pozici vystřídá Grega Andersona, který odešel trénovat do Modling Rangers, kteří poprvé okusí prestižní AFL.

Co děláte během české offseason?

Obvykle pracuji v oboru péče o psychické zdraví, letos jsem hrál a trénoval v Brazílii.

Už jste byl na pozici Head Coache nebo to bude s Trnavou poprvé?

Teď jsem poprvé oficiálně Head Coach, ale pracoval jsem na aspektech této pozice celou kariéru. Vždy jsem se snažil spolupracovat s mými trenéry na mentální stránce hry.

Proč jste se rozhodl přijmout pozici Head Coache v Trnavě?

Vybral jsem si Trnavu, protože tento klub znám. Vím, čeho je tým schopný a věřím, že se můžeme výrazně zlepšit. Bude to stát hodně práce, ale vím, že hráči jsou schopný hrát na mnohem vyšší úrovni než hráli v minulosti. Moc se těším, jak pomohu klubu se rozvíjet.

Trenér a zároveň hráč nebo to znamená, že nebudete hrát?

Moje primární pozice bude Head Coach. Budu hrát pouze pokud to bude potřeba.

Jaký je cíl Trnavy v ČLAF? Dostat se do Czech Bowlu po tom, co tým skončil dvakrát po sobě v semifinále?

Upřímně moc na podobné cíle nevěřím. Mým cílem je být co nejvíce konkurenceschopný, pracovitý a disciplinovaný tým pokaždé kdy vběhneme na hřiště. Pokud se můžeme soustředit na zlepšení a věnovat svůj čas pro práci nezbytnou k vítězství, budeme spokojeni s tím, jak v sezoně skončíme. Dostat se do Czech Bowlu je cíl všech týmů. Týmy, které se tam dostanou budou ty, které pracovali nejvíc.

Co chcete na týmu zlepšit?

První věc, kterou chci zlepšit je struktura týmu. Budeme mít větší organizaci v tom, jak trénujeme a studujeme hru. Takto hráči mohou lépe pochopit, co se po nich vyžaduje a mohli se zlepšit. Když jste organizovaní, dovolí vám to vést hráče k zodpovědnosti, což je klíčové pro úspěšnou sezonu.

Co se Vám naopak na týmu líbí po dvou letech strávených v Trnavě jako hráč?

Líbí se mi ochota hráčů se učit. Sice jsem ty dva roky nebyl Head Coachem, ale i tak hráči dychtili po informacích. Těším se, až budu moc trénovat celý tým.

Mohl byste popsat Vaše metody nebo styl trénování?

Mé trenérské metody se mění podle toho, jak se hráči učí. Pokud mám vážný tým, dokážu být armádním instruktorem a hráče pořádně drilovat. Pokud je tým více uvolněný, jsem schopný vtipkovat s kluky celý den. Hlavní je udělat veškerou práci a nespokojit se s ničím jiným. Cílem je splnit práci bez ohledu na trenérské metody. Všechny akce jsou designované tak, aby fungovaly. Rozdílem mezi úspěchem a neúspěchem je provedení Mým cílem je hráče mentálně připravit k úspěšnému provedení akcí. To zahrnuje správnou techniku, úkoly a psychickou odolnost hrát naplno všechny čtyři čtvrtiny. Jako trenér musím tým připravit, aby byl silný v těchto aspektech hry.