Home  /  Zprávy  /  O víkendu startuje nová sezóna. Slibuje napětí i zábavu!

O víkendu startuje nová sezóna. Slibuje napětí i zábavu!

(čt) 31. březen 2016, Radim Kroulík

Dvacátý třetí ročník soutěže amerického fotbalu začíná již tento víkend zápasem elitní České ligy amerického fotbalu, mezi Trnavou Bulldogs a Ostravou Steelers, a také zápasy 4.Ligy. V následujících měsících se můžeme těšit opět na řadu rekordů - 27 týmů z celé České republiky (loni 24) se zapojí do 4 ligových úrovní, ve kterých sehrají 105 zápasů (loni 90). Jednotlivé ligy vyvrcholí v červenci finálovými zápasy (Czech, Silver, Bronze a Iron Bowl).

ČLAF
Nejvyšší sportovní úroveň nabídne Česká liga amerického fotbalu, které se zúčastní 6 nejlepších týmů. Novinkou je vlastní logo této ligy i prodloužená základní část, ve které každý tým odehraje dva zápasy s každým soupeřem. Po třiceti zápasech postoupí nejlepší dva týmy do Czech Bowlu, každý zápas základní části tak bude důležitý pro postavení v tabulce! Čtyři aspiranti na místo v Czech Bowlu a dva nováčci, to je složení nejvyšší ligy. Black Panthers a Bobcats se pokusí o třetí účast v Czech Bowlu v řadě, zatímco Prague Lions a Trnava Bulldogs se budou snažit tuto šňůru překazit. Pardubice Stallions, vítěz loňského Silver Bowlu, se budou snažit výrazně promluvit do soutěže a s posilami nechtějí být pouze do počtu. Ostravu Steelers čeká náročná výzva vyvrátit prognózy jasného outsidera ligy, ale nasbírané zkušenosti budou k nezaplacení. Dalším rekordem je počet importů, nejvíc zahraničních posil angažovali Bobcats, naopak Steelers se budou spoléhat na tuzemské hráče. Tolik potřebné vyrovnanosti ligy přispějí i Black Panthers, kteří se rozhodli zahraniční hráče použít pouze v rámci AFL, ve které budou usilovat o účast v Austrian Bowlu. Podle všeho lze očekávat, že nás čeká řada vyrovnaných a napínavých zápasů!

Fanoušků si vážíme!
Všechny zápasy čtyř lig budou pokryty tipovací soutěží Pick'em, ve kterém je možné uplatnit své znalosti o českém fotbale, případně i jen zkusit štěstí. Důmyslný systém handicapů pomáhá srovnat rozdíly mezi experty a nováčky, a tak všichni mají šanci na zajímavé ceny od Under Armour a České asociace amerického fotbalu. Nově bude tipování rozděleno do 4 etap, což ještě zvyšuje Vaši šanci na úspěch. Pokud jste nenatipovali výsledky nadcházejícího víkendu, máte nejvyšší čas!

Na zápasy ČLAF se rozhodně vyplatí přijít, pro fanoušky je připraven bohatý doprovodný program v čele s Ligou kickerů! Poločasová soutěž obsahující v sobě dva základní aspekty amerického fotbalu, tedy dovednost a taktiku, proběhne během všech zápasů základní části, kde se budou hledat nejlepší kickeři z řad fanoušků. Ti nejlepší z každého týmu postoupí do finálového kola, které proběhne v poločasové přestávce Czech Bowlu před zraky tisíců diváků. Který tým bude mít nejlepšího kickera a jaký bude nejdelší kop z řad diváků? Reprezentační kicker Marek Hruboň drží český rekord se vzdáleností 56 yardů, přiblíží se fanoušci tomuto rekordu? Pravidla i průběžné výsledky můžete sledovat na stránce Ligy kickerů.

Tím zábava na zápasech nejvyšší ligy nekončí. Pro fanoušky je připraveno tleskadlo pro ještě lepší atmosféru a hlavně informacemi nabitý zápasový magazín Playbook, ve kterém jsou všechny potřebné informace, bez kterých se žádný fanoušek neobejde. Playbook bude navíc na každém zápase aktualizován průběžnými informacemi s výsledky odehraných zápasů, tabulkou s pořadím, soupiskami obou týmů, ale i pořadím v Lize kickerů a Pick'em.

I letos se mohou fanoušci amerického fotbalu těšit na magazíny ČAAF.TV a Touchdown na ČT Sport, díky kterým Vám nic neunikne a budete neustále v obraze. V rámci ČAAF.TV se každou středu můžete těšit na ohlédnutí uplynulého víkendu převážně z ČLAF, ale počítá se se zařazením i některých zápasů nižších lig. Rovněž pro Vás připravujeme 6. sérii televizního magazínu Touchdown, a protože neustále rosteme, přidali jsme Vám za věrnost jeden díl navíc (celkem 7 dílů). Termíny vysílání na ČT Sport budou průběžně zveřejňovány v rámci informačních kanálů ČAAF, vč. aktualizačních vkladů do Playbooku. I v Touchdownu jsou pro Vás připraveny divácké soutěže o ceny od Kittfort, Wilson a Under Armour! Pokud nestihnete vysílání premiéry ani žádné z repríz, můžete navštívit náš YouTube kanál, kde najdete všechny díly Touchdownu, ČAAF.TV i další fotbalová videa, proto se staňte odběrateli tohoto kanálu!

Partneři ČAAF
Všechny projekty, které připravujeme pro fanoušky, a které Vás mají co nejvíce vtáhnout do dění amerického fotbalu u nás, by nebylo možné zrealizovat bez podpory našich partnerů. Ve spolupráci s Under Armour, Tipgames, Kittfortem a dalšími partnery máme možnost zprostředkovat Vám zábavu, jakou si tento skvělý sport zaslouží. Přejeme si, aby tento ročník byl ve znamení výborného a dramatického fotbalu a skvělé zábavy na tribunách a všude, kde s námi americký fotbal sledujete.