Home  /  Zprávy  /  Preview #16.2

Preview #16.2

(čt) 7. duben 2016, Michal Rosíval
Příbram, Marila, sobota 9.4., 17:00

Příbram Bobcats

vs

Pardubice Stallions

O víkendu se do ČLAF zapojí i oba loňští finalisté, jako první Bobcats. Aby to v Brdech neměli na začátku sezóny snadné, tak dvojice importů Joseph Goodson a Woodson Greer (v Příbrami přátelsky nazývaní Dobrák a Dřevák:) už druhým týdnem čeká na vyřízení mezinárodního přestupu a nervozita samozřejmě roste. Potvrzenými zahraničními posilami jsou tedy jen (?) quarterback Doug Webster a trio Němců z Drážďan. A hlavní tuzemskou posilou pak samozřejmě Ondřej Víšek.

Stallions už mají první zápas zpět v nejvyšší divizi za sebou a nedopadl slavně, výsledek zaostal za očekáváním o půl parníku. Lions jen o fous nespustili předčasně mercy rule, když v průběhu zápasu vedli už 34:0 a Stallions jen korigovali. Jeden TD dali navíc až sekundu před koncem, druhý z kuriózní akce po vlastním interceptionu. Jinak se Stallions neprosazovali, útok nedokázal účinně hýbat s míčem. Zápas v Příbrami tak odpoví na otázku, zda-li to byl jen "jeden zápas" a se Stallions je třeba počítat nebo v první sezóně po návratu černobílí na nejlepší týmy mít nebudou.

V Pick´em je v podstatě jasno, domácí mají 90% podporu a dvě třetiny si myslí, že Bobcats vyhrají o 3 touchdowny a víc.

 

Praha, Slavia, neděle 10.4., 15:00

Prague Black Panthers

vs

Prague Lions

Stylově, jako to nejlepší na konec, na scénu vstoupí i mistrovští Black Panthers. První letošní derby je zastihne ve volném týdnu AFL a s ohledem na první dva rakouské výsledky by se dalo čekat, že organizace bude chtít konečně vyhrát. Stále platí volba PBP, že američtí importi nebudou na soupisce, resp. budou jen v rolích trenérů. To nepřímo znamená i to, že pod centra by tedy měl jít Jan Dundáček. Kromě dua Zahradka-Simpson mohou Black Panthers využít všech posil, registraci mají například i Jenšík nebo Balažovič. Celkem do PBP přišli 4 noví hráči ze zahraničí, 8 hráčů ve Vršovicích hostuje odjinud a 5 hráčů přestoupilo v rámci ČR natrvalo. Tedy standardní cestovní ruch v mistrovském kádru.

Letos je to už 10 let, co byli Lions na konci sezóny nad týmem, který má v názvu slovo Panthers. Do této v uvozovkách jubilejní sezóny tým z Hostivaře vstoupil dobře, dá se říct jasnou výhrou v Pardubicích, po které se rozplývali jak hlavní trenér Duncan, tak koordinátor Harrod. Tuzemsku se v zápase, kromě passové souhry Silva-Wall, představilo monstrum James Brooks, ale asi by bylo na místě zmínit a zdůraznit, že ve statistikách pořádně zazářil Alain Pae. Jeho 7 solo tacklů a deset asistovaných je výkon, který někteří hráči na jeho pozici nemají ani za sezónu. Jen jedna věc mohla Lions na první výhře lehce vadit - dvě vyloučení v zápase, shodou okolností zmíněný Brooks, který nepochopitelně docouval do endzóny v situaci, kdy už měl "žlutou kartu"... Dobrá zpráva pro Lions je, že Brooks i Aizner mohou o víkendu hrát.

Pick´em? Čtyři pětiny hráčů větší mistrům, pětina rivalovi.

 

O víkendu začíná i druhá a třetí liga. Ve druhé si předehrávají zápas Hippos a Titans a půjde o první porovnání týmů loňské druhé a třetí ligy.
Ještě zajímavější srovnání výkonností nabídne třetiligový nedělní zápas ve Znojmě, kde loňský vítěz Iron Bowlu přivítá vloni beznadějně poslední tým ČLAF (tehdy Divize I). Premiéru v 11s formě si v Praze, resp. Pardubicích zažijí i hráči Warriors, resp. Rangers. Doma v Přerově pak 11s formu poprvé okusí Mammoths , proti Pitbulls. A úplnou premiéru zažije i druhý tým Stallions a určitě se bude snažit nenapodobit waterloo rezervy Mustangs z minulého týdne, které Gladiators nadělili skoro století (100 bodů).
Gladiators na tento čtvrtoligový výkon budou chtít navázat v Šumperku u Dietos.